OFFICIEEL: Volgende sprintrace wordt op Monza verreden

Het ging al een tijdje rond in de wandelgangen, maar nu is het eindelijk officieel: de tweede sprintrace van dit seizoen zal tijdens de Grand Prix van Italië, uiteraard op Monza, worden verreden. 

Dit maakt de organisatie van de Formule 1 zojuist bekend. Afgelopen Grand Prix, de GP van Groot-Brittannië, hadden we ook een sprintrace. Deze wordt alom beschouwd als een succes, dus dat smaakt naar meer! 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Al op de planning

Het succes op Silverstone heeft echter niets te maken met deze aangekondigde sprintrace. De Formule 1 had namelijk al aan het begin van het seizoen duidelijk gemaakt minimaal drie keer een sprintrace te willen organiseren. Op de basis van deze drie experimenten kon dan worden gekeken of deze verandering permanent ingevoerd zal worden. 

Waar is de derde sprintrace?

Waar die derde sprintrace gaat plaatsvinden is vooralsnog onduidelijk. Het zit er dik in dat dit buiten Europa zal zijn, aangezien de Formule 1 het Europese continent over enkele Grands Prix zal verlaten. In de wandelgangen wordt de Grand Prix van Brazilië genoemd, maar dit is nog niet bevestigd door de F1 zelf. 

Tijdschema Grand Prix van Italië 

Door de sprintrace ziet de rest van het raceweekend er ook anders uit. De eerste vrije training vindt plaats op vrijdag 10 september, evenals de kwalificatie voor de sprintrace (18:00). Die zaterdag, de 11e, vindt eerst de tweede vrije training plaats. Daarna wordt ‘s middags, om 16.30, de sprintrace verreden. De uitkomst van deze sprintrace bepaalt op zijn beurt de slagorde voor de daadwerkelijke Grand Prix op zondag 12 september. 

F1Head