Williams

Ralf Schumacher: ‘Tijd voor Williams om Sargeant te vervangen’


Ralf Schumacher heeft zich kritisch uitgelaten over de prestaties van Williams-coureur Logan Sargeant. Volgens hem maakt Sargeant te veel fouten en is het mogelijk tijd voor Williams om actie te ondernemen. Dit kwam naar voren in een interview met de Duitse tak van Motorsport.com.

Teleurstellende start voor Sargeant

Ondanks dat Williams de Amerikaanse coureur Logan Sargeant een contract voor 2024 gaf, blijven de resultaten uit. Dit seizoen is Sargeant nog niet voorbij de eerste kwalificatieronde gekomen, met een achttiende plaats als beste startpositie. Ook in de races zelf kan hij zijn teamgenoot niet bijbenen, wat resulteerde in het uitlenen van zijn bolide aan Alexander Albon na een crash. Zelfs tijdens de grand prix in Japan, waar hij van de baan gleed, eindigde hij als laatste van de nog rijdende coureurs.

Toekomst onzeker voor Sargeant

De verwachtingen van Schumacher voor Sargeant’s prestaties in zijn thuisrace in Miami zijn laag. “Ik moet eerlijk zijn: hij is zeker dichter in de buurt van Albon gekomen, maar hij maakt simpelweg te veel fouten”, gaf Schumacher aan. Voortgaand legt hij uit dat Sargeant overweldigd lijkt door de situatie, wat wijst op een mogelijke noodzaak voor verandering in de coureursopstelling van het team.



Druk op teambaas James Vowles

Naast kritiek op Sargeant, richtte Schumacher zijn pijlen ook op teambaas James Vowles. Williams is een van de drie teams die na vier races nog geen punten heeft behaald, hoewel Albon dichtbij was met twee elfde plaatsen. “Het zou me niet verbazen als Vowles niet bepaald op het bestsellerlijstje van de baas staat”, beweert Schumacher. Hij benadrukt dat er van Vowles verwacht wordt dat hij snel veranderingen doorvoert, mede door de slechte bestuurbaarheid van de FW46, wat het zowel voor Sargeant als voor Albon moeilijk maakt.

Huidige situatie van Williams in de F1

Schumacher meent dat Williams in staat zou moeten zijn om te profiteren van de problemen bij rivaliserende teams zoals Haas, Alpine en Sauber. Echter, het gebrek aan resultaten en de aanhoudende problemen wijzen op een groter probleem binnen het team, wat ook een negatieve invloed heeft op de positie van de teambaas. Schumacher concludeert dat er snel verbeteringen doorgevoerd moeten worden om het tij te keren bij Williams.