Red Bull kondigt updates aan voor Australië en Azerbeidzjan


Het Formule 1-seizoen is nog maar net begonnen en Red Bull laat al zien dat het een team is om rekening mee te houden. In de eerste race van het seizoen behaalde Red Bull Racing twee podiumplaatsen en tijdens de wintertestdagen in Bahrein liet de RB19 al zien dat het een snelle auto is. Nu heeft het Duitse Auto, Motor und Sport (AMuS) bekendgemaakt dat Red Bull in Australië met een klein updatepakket zal verschijnen en in Azerbeidzjan een groter pakket zal introduceren.

Nog meer snelheid?

Volgens AMuS was de snelheid van Red Bull in Bahrein nog niet volledig zichtbaar. Naar verluidt reed Verstappen namelijk niet op zijn tandvlees en zou hij meer dan één seconde sneller zijn geweest dan Charles Leclerc in de Ferrari als hij dat wel had gedaan. Desondanks was het duidelijk dat Red Bull een sterk team is en de RB19 goed op weg is om een succesvolle auto te worden.

Tijdens de wintertestdagen in Bahrein gaf Verstappen al aan dat Red Bull vrij goed weet in welke richting de auto moet worden doorontwikkeld. Ook zei hij dat er al een aantal updates “in de pijplijn” zouden zitten. AMuS bevestigt dit nu en meldt dat Red Bull inderdaad al updates heeft gepland. Het team zal een klein updatepakket meenemen naar de derde ronde van het kampioenschap in Australië en vervolgens een groter pakket introduceren tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.



Welke updates?

Het is nog niet bekend wat de updates precies zullen inhouden, maar het is duidelijk dat Red Bull hard werkt om de RB19 te verbeteren. Met Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez achter het stuur, heeft het team een sterke line-up en het potentieel om voor de titel te strijden. De komende races zullen laten zien of de updates het team helpen om nog sneller te worden en de concurrentie voor te blijven.

Al met al lijkt Red Bull op de goede weg te zijn en hebben ze de potentie om het Mercedes lastig te maken. De updates die ze in Australië en Azerbeidzjan introduceren zullen waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in hun strijd om het kampioenschap. Het belooft in ieder geval een interessant seizoen te worden voor Red Bull en alle Formule 1-fans.