Red Bull Racing lanceert nieuwe RB16B

Red Bull Racing lanceerde vandaag om 12:00 de nieuwe RB16B. Voorgaande presentaties waren veelal niet spannend, omdat Red Bull ervoor koos om enkel wat foto’s online te zetten waar de nieuwste uitvindingen niet op terug te vinden zijn. Het ging dus veelal om een livery reveal. Ook deze keer is er niet veel presentatie, maar heeft Red Bull ervoor gekozen om een filmpje online te plaatsen.

De nieuwe Red Bull krijgt de naam RB16B omdat het gaat om een doorontwikkeling van de auto van vorig seizoen en dus niet een compleet nieuwe auto. Dit is vanwege de reglementen die nauwelijks veranderen en grote veranderingen ook beperken door middel van een token systeem.

De nieuwe Red Bull Racing RB16B

Wat goed opvalt bij de nieuwe auto is dat Honda een zeer prominente rol heeft gekregen. Deze staat nu groot op de achtervleugel, zijkant en de neus van de auto. Red Bull moest natuurlijk op zoek naar een nieuwe opvuller voor de achtervleugel na het wegvallen van titelsponsor Aston Martin. Verder is de auto qua kleurstelling niet veranderd. Het bekende donkerblauw, rood en geel geeft nog steeds het overgrote gedeelte van de auto kleur.

De neus van de auto lijkt nog steeds de interessante vormgeving te hebben van vorig jaar. Verderop zien we iets meer verschil bij de sidepods, maar de grootste verandering lijkt zich aan de achterkant van de auto plaats te vinden. Zo lijkt de Honda motor nog dunner verpakt te zijn en lijkt vooralsnog minder zichtbaar van de achterwielophanging. Echter worden dit soort foto’s vaak donkerder gemaakt, wat hier ook het geval lijkt. Dit duid er wel op dat Red Bull iets anders heeft gedaan aan de achterwielophanging, maar wat precies blijft nog even onduidelijk.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Krachtigere motor van Honda

Honda bracht de afgelopen tijd vaker wat goed nieuws naar buiten. Zo bleek al eerder dat de problemen met clipping waren opgelost. Clipping zorgt ervoor dat de elektrische energie op is voordat de ronde is beëindigt. Naast het oplossen van dit probleem lijkt het er ook op dat Honda een veel sterkere motor heeft weten te ontwikkelen. De motor die de RB16B zal gebruiken was eigenlijk pas gepland voor 2022. Maar het het besluit van Honda om aan het einde van dit seizoen uit de Formule 1 te stappen, hebben ze de planning opnieuw overwogen en de motor naar voren gehaald. Honda is er alles aan gelegen om met een goede prestatie de Formule 1 te verlaten en zullen daar dus ook alles aan doen.

De motor van Honda zal dit seizoen nog door Honda zelf worden doorontwikkeld, waarna het volgend seizoen door Red Bull zelf beheert gaat worden. Hiermee veranderd Red Bull Racing van een klantenteam naar een echt fabrieksteam. Een grote stap, maar 1 die past bij het team aldus Helmut Marko. Dit is enkel mogelijk geworden doordat alle teams akkoord zijn gegaan met een zogenaamde “Engine Freeze”. Het bevriezen van de motorontwikkeling vanaf 2022. Hierdoor hoeft Red Bull Racing in het begin de motor niet verder te ontwikkelen, maar enkel in beheer te houden.

Nieuwe collega voor Verstappen

De afgelopen jaren heeft Max Verstappen bewezen dat hij de nummer 1 driver is voor het team van Red Bull Racing. Zo zijn de coureurs Pierre Gasly en Alexander Albon gekomen en weer weggegaan vanwege tegenvallende prestaties. De vraag was dan ook welke coureur naast Verstappen moest komen om de strijd aan te gaan met Mercedes. Eind vorig seizoen werd bekend dat de keuze was gevallen op Sergio Pérez. Checo, zoals de coureur ook wel wordt genoemd, gooide afgelopen seizoen nog hoge ogen door de Grand Prix van Sahkir te winnen. Met zijn 31 jaar is Pérez ouder dan Max, maar blijft het nog maar de vraag of hij bestand is tegen de druk die Red Bull op haar coureurs legt.

Pérez springt uit helikopter

Gisteren kwam een leuk filmpje van Red Bull naar buiten waarin Max naar Pérez belt dat hij snel in de helikopter moet stappen. Het filmpje is in samenwerking met InterProtection. Je kan het filmpje hieronder bekijken.

Casino Scout Nederland
F1Head