Russell tevreden met P3 startopstelling ondanks 0,6 seconde verschil met polesitter

George Russell is zeer content met zijn kwalificatieprestaties voor de Grand Prix van Saudi-Arabië. Hij wist de vierde tijd neer te zetten en zal door de gridstraf van Charles Leclerc op de derde positie starten. Ondanks het bijna 0,6 seconde verschil met polesitter Sergio Perez, voelt de Mercedes W14 beter aan dan tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Russel helpt Mercedes

Als enkelvoudig Grand Prix-winnaar weet Russell als geen ander dat hard werken loont. Hij heeft dan ook alles op alles gezet om zijn team te helpen ontwikkelen en vooruit te stuwen. Zo heeft hij veel tijd in de simulator doorgebracht en diverse zaken uitgeprobeerd. Het harde werk van het team heeft zijn vruchten afgeworpen en dat geeft Russell een ongelooflijk bevredigend gevoel.

Hoewel Russell gefrustreerd is dat hij niet vecht voor poles en overwinningen, weet hij dat hij als coureur moet focussen op het maximale eruit halen. Hij is dan ook zeer tevreden met de prestaties van het team tijdens de kwalificatie en de vooruitgang die ze geboekt hebben.

Snel weer vooraan in het veld

De toekomst ziet er ook veelbelovend uit voor Mercedes. Ze werken hard aan een flink gewijzigde W14 en hebben al goede stappen en progressie geboekt. Het laat zien dat ze in de winter de verkeerde weg zijn ingeslagen, maar door hard te werken en te blijven ontwikkelen, zijn ze weer op de goede weg.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Het is echter belangrijk om elk hokje af te vinken en te blijven streven naar verbetering. Het team heeft veel goede middelen tot hun beschikking, waaronder een goede simulator in de fabriek en een getalenteerde groep mensen. Het harde werk en de inzet van het team geven Russell een ongelooflijk tevreden gevoel en hij kijkt dan ook uit naar wat de toekomst brengt voor Mercedes in de Formule 1.

Casino Scout Nederland
F1Head