Sergio Pérez steeds blijer bij Red Bull: “volg nu steeds meer mijn eigen weg”

Net zoals zijn voorgangers Pierre Gasly en Alexander Albon verloopt het eerste seizoen van Sergio Pérez bij Red Bull niet van een leien dakje. Desondanks vindt de Mexicaan steeds meer zijn weg binnen het team en is hij inmiddels zeker van zijn plekje voor het seizoen van 2022. 

De ideale tweede coureur? 

Na jaren van zoeken naar een goede, tweede coureur haalde Red Bull de Mexicaanse coureur naar de renstal. Talenten zoals Gasly en Albon hadden teleurgesteld, dus besloot Red Bull het over een andere boeg te gooien. Een ervaren, betrouwbare coureur – dát is wat ze nodig hadden. En Pérez past perfect binnen dit plaatje. De Mexicaan is al jarenlang actief binnen de Formule 1 en heeft een goede reputatie opgebouwd. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Helaas verloopt ook zijn eerste seizoen niet gemakkelijk. Hij won weliswaar een race, maar tegelijkertijd is het gat naar zijn teamgenoot Verstappen erg groot. Dusdanig groot zelfs, dat Perez niet in staat is om Verstappen (indirect) te ondersteunen in zijn strijd tegen Lewis Hamilton. 

Stappen in de juiste richting

Langzaamaan gaat het gelukkig steeds beter. Ook Perez merkt dat het steeds beter gaat en dat hij grote stappen in de juiste richting maakt, zo vertelt hij aan Motorsport.com. “Beetje bij beetje volg ik nu steeds meer mijn eigen weg. Ik test verschillende dingen en probeer dat tot een succes te maken. Doordat we zo weinig rijtijd hebben, is het alleen lastig om verschillende richtingen [afstellingen, red.] tijdens hetzelfde raceweekend uit te proberen en dat is natuurlijk wat je wilt. Sowieso is het hele traject een stuk lastiger gebleken doordat we maar weinig tijd meer in de auto hebben dit jaar, legt de Red Bull coureur uit. 

Lastige Red Bull

Opvallend genoeg worstelt Perez ook nog met zijn RB18B – iets waar zijn voorgangers ook last van hadden. Voor Verstappen is dit geen probleem, gezien hij gewend is te rijden met een auto met een instabiele achterkant. Veel andere coureurs vinden dit maar niks en hebben moeite zich hieraan aan te passen. Zij kiezen daarom vaak voor een meer stabiele afstelling. 

“Ja, er zijn wel enkele verschillen [tussen mij afstelling en die van Max, red.]. Zo heb ik graag een stabielere achterkant vergeleken met Max, vooral in medium-speed en high-speed bochten. Dat geeft mij toch iets meer gevoel in de auto en dat vind ik prettiger. Het is ook een aspect waar we momenteel nog hard aan werken achter de schermen”, sluit Perez af. 

F1Head