Voormalig F1-coureur: “Mercedes is de favoriet”

Volgens voormalig F1-coureur Jenson Button is de Mercedes-renstal de gedoodverfde favoriet voor de titel aankomend seizoen. Dit ondanks de nieuwe reglementen en het feit dat Verstappen vorig seizoen de titel won. De Brit legt zijn standpunt uit tegenover Sky Sports.

“Mercedes op pure snelheid beter”

Ergens is het logisch dat Mercedes wordt beschouwd als favoriet voor de titel. De afgelopen jaren was Mercedes heer en meester en reeg het de overwinningen aaneen. Hier kwam pas vorig jaar verandering in, toen Verstappen en Red Bull de Duitse renstal van de troon stootten.  

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Toch gelooft Button dat de Mercedes-bolide vorig jaar eigenlijk sneller was dan de RB16B van Red Bull. “Red Bull begon ijzersterk, maar aan het einde van het jaar was Mercedes op pure snelheid beter. Als je Mercedes wilt verslaan dan moet je gewoon een snellere auto hebben, want als team maakt Mercedes geen fouten. Het zal een gevecht worden tussen Russell en Hamilton.”

Reglementswijzigingen

Button gelooft bovendien dat de ingrijpende reglementswijzigingen de hegemonie van Mercedes niet zullen aantasten. “Het zal waarschijnlijk weer gaan tussen Mercedes en Red Bull. Het is wel aan de andere teams om nu het gat enigszins te dichten. Dat is wat we allemaal hopen, want we willen elke race een andere winnaar zien.”

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!

Overigens hoeven we niet te vrezen voor een oersaai seizoen. Afgelopen seizoen was immers allesbehalve saai. “Als er twee teams vechten voor de titel dan heb je nog steeds vier verschillende coureur die strijden voor het coureurskampioenschap”, legt Button uit. Daarnaast kijkt Button uit naar de strijd tussen de ervaren Hamilton en zijn kersverse, gretige teamgenoot Russell: “de dynamiek tussen die twee gaat heel interessant worden.”

Kansen Ferrari

Naast Mercedes en Red Bull ziet Button ook Ferrari als mogelijke kandidaat. De Italiaanse renstal behaalt de afgelopen twee seizoenen teleurstellende resultaten, maar dit zou wel eens hét seizoen kunnen zijn waarop het team zich vooraan meldt. Natuurlijk zijn ook McLaren en Alpine kanshebbers. “Al die teams zijn grootmachten van de sport, want ze hebben allemaal meerdere constructeurskampioenschappen gepakt. Maar als ik een dark horse moet aanwijzen, dan ga ik voor Ferrari. Zij hebben het afgelopen seizoen de meeste progressie geboekt. Bovendien hebben ze twee ijzersterke rijders.”

 

F1Head