Alpha Tauri-coureur Tsunoda kritisch over eigen prestaties

Yuki “The Rookie” Tsunoda heeft een paar pittige Grands Prix achter de rug. Hoewel de jonge Japanner zijn debuutseizoen goed begon, laten zijn prestaties sindsdien aan veel te wensen over. Zo crashte Tsunoda tijdens Q1 in de kwalificatie van de GP van Frankrijk – een kostbare fout op een cruciaal moment. Hierop zegt de Tsunoda dat hij meer moet focussen op het verbeteren van zijn kwalificaties. 

Kritische Helmut Marko

Omdat Tsunoda voor Alpha Tauri (het zusterteam van Red Bull Racing) rijdt, bemoeit ook Red Bull-adviseur Helmut Marko zich met de zaak. Als reactie op Tsunoda’s crash afgelopen zaterdag zei de Oostenrijker dan ook dat de coureur te koppig en wild is en dat hij niet wilt luisteren. Flinke kritiek van iemand met veel invloed binnen de renstal. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Fouten in de toekomst vermijden

Als gevolg van de crash tijdens de kwalificatie moest de Japanse coureur zijn race vanuit de pitstraat beginnen. Tsunoda snapt dan ook dat hij dergelijke kostbare fouten in de toekomst moet zien te voorkomen.  Ja, qua kilometers, ervarings-technisch is dit altijd een goede stap om een race tijdens je debuutseizoen te voltooien,” zo vertelt Tsunoda naderhand. “Je hebt veel kilometers nodig om te concurreren en de race te leren kennen, dus dat was positief. Maar ik moet de kwalificatie verbeteren om in betere posities te starten om meer kans te hebben om in de punten te eindigen. Ik moet van dit weekend leren en het gewoon verbeteren.”

Gaat het genoeg zijn? 

Jong talent zijn bij Alpha Tauri of Red Bull Racing is niet voor iedereen weggelegd. Red Bull Racing en diens zusterteam schromen namelijk niet om jonge coureurs te laten vallen als zij niet aan de verwachtingen voldoen. Uiteraard heeft dit ook te maken met de kritische blik en invloed van de beruchte adviseur Helmut Marko. Of Tsunoda het gaat redden bij Alpha Tauri is dan ook de vraag… 

Rij zelf in de Formule 1! Leid je eigen team naar de top in de populaire 'Mijn Team' carrièremodus. Laat je meeslepen door het grootste racespektakel van de planeet en race met de authentieke opstelling van twintig coureurs en tien iconische teams uit seizoen 2021. Meer informatie over F1 2021 voor PlayStation, XBox en PC

F1Head