AlphaTauri met updatepakket naar Frankrijk

AlphaTauri weet dit seizoen nog niet echt hoge ogen te gooien in het kampioenschap. Met de 8ste plek bij de constructeurs doet het zusterteam van Oracle Red Bull Racing niet mee in de top van het middenveld waar ze willen zijn.

Huidige positie

De afgelopen seizoenen wist het Italiaanse AlphaTauri elk race weekend wel punten te behalen, maar sinds de invoering van de nieuwe reglementen dit jaar heeft het team het lastig. Pierre Gasly wist dit seizoen nog maar 16 punten te behalen en Yuki Tsunoda slechts 11. Bij elkaar bezit het team dus 27 punten en staan ze 7 punten achter op het team van Haas (34 punten) en 9 punten voor op Aston Martin (18 punten).

Updates in Frankrijk

In het thuisland van hun Franse coureur Pierre Gasly hoopt het team beter te gaan presteren. Om dat voor elkaar te krijgen neemt het team een groot updatepakket mee die op de aerodynamica gericht is. “De updates zijn gericht op de aerodynamica en zouden een goede stap moeten opleveren. Ik kan niet wachten om ze uit te proberen op Paul Ricard. Het is mijn thuisrace, dus ik hoop dat we vanaf nu weer mee kunnen doen om de punten.” aldus Gasly.

AlphaTauri VS Haas

AlphaTauri wil met het updatepakket weer in Q3 komen. Het eerste target op de ranglijst is het Amerikaanse team van Haas. Haas zou pas vanaf de Grand Prix van Hongarije met updates komen, maar gaf te kennen in Oostenrijk al updates te hebben toegevoegd. AlphaTauri zal het nog lastig krijgen met Haas. Het Amerikaanse team wist de afgelopen 2 races 2 keer een dubbele punten finish te noteren.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Casino Scout Nederland
F1Head