Aston Martin lanceert bolide voor F1-seizoen 2021

Na tal van andere renstallen heeft Aston Martin Cognizant ook eindelijk zijn bolide voor aankomend seizoen onthuld. De F1-wagen van het befaamde Britse merk draagt de naam AMR21 en heeft een opvallende groen-roze kleurstelling. 

Toch nog een beetje roze

In feite is Aston Martin nieuw in de Formule 1. Voorheen ging de renstal door het leven als Racing Point. Ook toen had het team een opvallende kleurstelling, namelijk compleet roze. Dit had vooral te maken met het feit dat het de hoofdsponsor van het team, BWT, de kleur roze als ‘huiskleur’ heeft. Voor dit jaar is het roze dus vervangen met een misschien nog wel opvallendere kleur, namelijk felgroen. Overigens is het roze niet compleet van de auto verdwenen: op de voorvleugel en de neus van de bolide zijn nog roze kleuraccenten terug te vinden. 

Na 60 weer terug in de Formule 1

De Aston Martin-naam keert na zestig jaar afwezigheid dit seizoen terug in de Formule 1. Eerder was de legendarische Engelse autofabrikant al titelsponsor van Red Bull Racing, maar voor 2021 maakt de ploeg de overstap naar het voormalig Racing Point. Dit nadat miljardair Lawrence Stroll, vader van coureur Lance Stroll en eigenaar van de Racing Point renstal, de autofabrikant van de financiële ondergang had gered. 

Meningen zijn verdeeld

Daar waar wij de bolide erg gaaf vinden, vindt niet iedereen dit. Formule 1-fans lijken verdeeld te zijn over het nieuwe uiterlijk van de Aston Martin. Anderen zijn juist weer enorm te spreken over de bolide en de opvallende kleurstelling. 

Vettel heeft er zin

Na een bewogen laatste jaar bij Ferrari is Sebastian Vettel blij dat hij uiteindelijk bij Aston Martin Cognizant terecht is gekomen. “Het begin van een nieuw seizoen bij een nieuw team, het geeft mij een gevoel van geluk en enthousiasme,” zo legt de Duitse coureur uit. Vettel, die morgen zijn eerste meters in de AMR21 zal maken, is overigens wél te spreken over het uiterlijk van de Aston Martin. “Hij ziet er fantastisch uit, het is natuurlijk een auto met een hele andere filosofie en hij is natuurlijk volledig nieuw voor mij.”