Bottas na geven tow aan Hamilton: “we zijn een team”

Bottas reed in de kwalificatie voor de sprintrace van zaterdag naar P3. Er had wellicht meer ingezet voor de Finse Mercedes-coureur, ware het niet dat hij als eerste de baan op ging om Lewis Hamilton aan P1 te helpen. Na de kwalificatie stelde de Finse coureur zich echter sportief op – mede omdat hij weet dat er tijdens de sprintrace van zaterdag nog veel te winnen valt. 

Bottas tevreden

Daar waar Red Bull en Verstappen heer en meester waren tijdens de eerste vrije training, moest de Nederlander tijdens de kwalificatie de Mecedes van Lewis Hamilton voor zich dulden. Bottas eindigde als derde, vlak achter de Nederlander – een resultaat waar hij content mee is. “Ik denk dat het een goede kwalificatie is gezien hoe snel Red Bull in de vrije training was,” zo stelt de Fin naderhand. “We zijn erin geslaagd om de snelste tijd te behalen als team.” 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Eerste auto naar buiten

Ook vertelt Bottas tegenover de camera’s dat hij de eerste was die de baan opkwam en op die manier wingman was van Hamilton. “Ik was de eerste auto die naar buiten ging in Q3. Dat meegenomen denk ik dat het een goede ronde was.” De Finse coureur, die dreigt vervangen te worden door de jonge Brit George Russel, bevestigd hiermee dat hij gedwongen was zich op te stellen als team player. “Ja, we zijn een team en we proberen de beste resultaten te behalen.”

“Er zijn nog genoeg kansen”

Natuurlijk wilt elke coureur vanaf pole position starten. Toch is Bottas niet ontevreden met zijn derde plaats. “Dit is de kwalificatie, maar morgen hebben we de sprintkwalificatie, dus er zijn nog genoeg kansen,” zo legt hij uit. “Daar kijk ik naar uit. Er is nog genoeg om voor te rijden en het is eigenlijk best wel interessant om te zien hoe het morgen gaat. Hopelijk hebben we een goede race pace en zullen we er staan om te vechten,” zo sluit Bottas af. 

F1Head