BREEK: Grand Prix van Miami officieel op F1-kalender 2022

De kogel is door de kerk: het Formule 1-circus strijkt vanaf volgend seizoen neer in Miami. Na jaren van onderhandelen zijn beide partijen eindelijk tot een overeenkomst gekomen. De straatrace door Miami stuitte in eerste instantie op veel tegenstand, maar uiteindelijk is men toch tot een 10-jarige overeenkomst gekomen. 

Stratencircuit

Met de Grand Prix van Miami voegt de Formule 1 nóg een stratencircuit toe aan haar kalender. Het circuit heeft in totaal 19 bochten, drie flinke rechte stukken en drie DRS-zones. Dat belooft veel goeds qua inhalen en gevechten! De verwachting is dat de topsnelheid rond de 320 kilometer per uur zal komen te liggen. De pit straight loop langs het Hard Rock Stadium, het stadion wat het middelpunt van het circuit vormt.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Elfde Amerikaanse F1-circuit

Het stratencircuit van Miami is het elfde officiële Amerikaanse Formule 1-circuit. De enige andere Amerikaanse Grand Prix op de kalender vindt plaats op The Circuit of the Americas in Austin, Texas. Het contract met dit circuit loopt af in 2022, dus de kans bestaat dat deze GP van de kalender verdwijnt. Onderhandelingen zijn nog bezig, dus de toekomst zal het ons leren. 

F1Head