Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Brundle kritisch over Ricciardo’s prestaties: “Er is meer nodig voor Red Bull-zitje”


Met Sergio Perez die nog een contract heeft bij Red Bull Racing volgend jaar, lijkt het zitje naast Max Verstappen voorlopig bezet. Echter, de prestaties van Perez blijven een punt van aandacht en verschillende namen, waaronder die van Daniel Ricciardo, circuleren als mogelijke vervangers. Maar ondanks dat de sympathieke Australiër eerder furore maakte bij Red Bull, is analist Martin Brundle niet overtuigd dat Ricciardo direct de juiste keus zou zijn.

Ricciardo’s wisselvallige seizoen bij AlphaTauri

Ricciardo, die een tijd zonder zitje zat na zijn vertrek bij McLaren, vond een nieuw thuis bij AlphaTauri halverwege het jaar. Maar daar waar velen hoge verwachtingen hadden van de ervaren coureur, wist hij het tij niet volledig te keren. “Als het aan mij ligt moet Daniel heel wat werk verzetten voordat hij het gevecht met Max aan kan gaan”, zegt Brundle. “Ik denk niet dat Daniel zoveel beter was dan Tsunoda, dat had ik wel verwacht.”

Hoewel Daniel terugkeerde in een lastige situatie en pech kende, zoals zijn crash in Zandvoort, blijkt uit Brundles woorden dat succes in de Formule 1 niet vanzelfsprekend is. “Ik weet dat hij in het diepe werd gegooid en zijn ongeluk in Zandvoort was ongelukkig. Ik ben er nog niet over uit wat ik van zijn prestaties vindt.”



Kansen voor de toekomst

Tussen de lijnen door suggereert Brundle dat Ricciardo de komende tijd nog flink aan de bak moet om te bewijzen dat hij een stoeltje bij Red Bull verdient. Vergeleken met zijn opvolger bij McLaren, Oscar Piastri, die indruk maakte met overwinningen, zoals in de sprintrace in Qatar, moet Ricciardo wellicht toch een tandje bijzetten. “Je moet toch zeggen dat die wissel goed uit heeft gepakt, al kostte het wat moeite voor McLaren”, reflecteert Brundle op de situatie bij McLaren.

In het kort

Daniel Ricciardo keerde terug in de Formule 1 bij AlphaTauri na zijn vertrek bij McLaren, en er heerst speculatie over een eventuele stap naar Red Bull Racing als vervanger van Sergio Perez. Echter, analist Martin Brundle is van mening dat Ricciardo nog heel wat te bewijzen heeft voor hij die overstap kan maken. Met de sterke prestaties van Piastri bij McLaren, zal Ricciardo meer consistentie moeten laten zien om zich weer te mengen in de top van de Formule 1.