Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Jordan ziet in Sebastian Vettel perfecte opvolger voor Hamilton bij MercedesJordan benadrukt de Duitse connectie als een belangrijke factor voor het kiezen van Vettel als vervanger voor Hamilton. Hij herinnert aan de overstap van Michael Schumacher van Ferrari naar Mercedes en ziet een soortgelijke beweging voor Vettel als een logische stap. “Ik zou op korte termijn kijken naar Sebastian Vettel. We weten wat er gebeurde met Michael Schumacher. Hij verliet Ferrari en waar ging hij naartoe? Terug naar Mercedes,” legde Jordan uit.

De zoektocht naar een vervanger

De zoektocht naar een nieuwe coureur voor Mercedes is door het vertrek van Hamilton in een stroomversnelling geraakt. Namen als Esteban Ocon en Mick Schumacher zijn eerder genoemd als potentiële kandidaten. Terwijl Jordan de voorkeur geeft aan Vettel vanwege de Duitse connectie, ziet hij ook potentie in Alex Albon als een toekomstige vervanger, echter meer gericht op de positie naast Sergio Perez.

Bekijk ook eens:Toto Wolff onder druk

Jordan spreekt ook zijn zorgen uit over de positie van Mercedes-teamchef Toto Wolff, nu het vertrek van Hamilton bekend is geworden. Hij benadrukt de impact van deze verandering op de promotieactiviteiten van het team. “Het verandert de hele situatie,” merkt Jordan op, wijzend op de noodzaak om de marketingstrategie opnieuw te evalueren nu Hamilton het team zal verlaten.

De evolutie van de Formule 1

Tenslotte merkt Jordan op dat de auto’s in de huidige Formule 1 niet meer zo lastig te besturen zijn als vroeger, wat de deur opent voor ervaren coureurs zoals Sebastian Vettel om terug te keren. Dit zou volgens hem ook de reden kunnen zijn waarom coureurs zoals Fernando Alonso nog steeds actief kunnen zijn in de sport.