Mercedes verwacht hevige strijd met Red Bull in Sotsji

Na een moeilijk raceweekend op Monza is Mercedes er allesbehalve gerust op dat zij het voordeel zullen hebben op het circuit van Sotsji. De Duitse renstal was afgelopen jaren heer en meester tijdens de Grand Prix van Rusland, maar daar zou dit jaar wel eens verandering in kunnen komen.

Mercedes-circuit

Dat de Silver Arrows de afgelopen jaren zo dominant waren op het circuit van Sotsji heeft natuurlijk te maken met de layout van het circuit. Het circuit kent twee zeer lange rechte stukken, iets wat de Mercedes-bolides van nature ligt. Desondanks is het opvallend te noemen dat de Duitse renstal tot dusver elke editie van de GP van Rusland heeft weten te winnen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, kijkt er dan ook naar uit om weer op het circuit te racen. “We kijken er naar uit om weer in Rusland te racen. Het is een circuit waar we door de jaren heen goed hebben gereden”, citeert GPFans.com de Oostenrijker. Zowel Valtteri Bottas als zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn sterk op het circuit, zo benadrukt Wolff. “onze beide coureurs hebben geweldige resultaten behaald in Sotsji.”

Winst niet meer vanzelfsprekend

Toch lijkt een Mercedes-overwinning deze keer een stuk minder zeker. Red Bull Racing en Max Verstappen leggen Mercedes het vuur aan de schenen en lijken op elk circuit, ongeacht of er veel rechte stukken of juist veel langzame bochten zijn, zeer competitief te zijn. 

Ook Wolff lijkt zich dit te realiseren.”We hopen onze successen in Rusland voor te kunnen zetten, maar weten dat we dit jaar een geheel andere uitdaging hebben. We verwachten daarom weer een intens weekend. Ons doel is om samen een sterk weekend neer te zetten. We beginnen in VT1 en gaan het iedere sessie opbouwen.”

Wolff over Hamilton: “hij is enorm gefocust”

Natuurlijk kan Wolff niet voorbijgaan aan de ongekend intense kampioenschapsstrijd tussen zijn coureur Lewis Hamilton en de Nederlandse Max Verstappen. Volgens de Oostenrijkse teambaas weet Hamilton wat hij moet doen en is hij meer gefocust dan ooit.  “Lewis bevindt zich in de tiende kampioenschapsstrijd van zijn F1-carrière en hij is enorm gefocust op wat hij moet leveren in de komende acht races.”

F1Head