Mercedes zet ‘grote stappen’ met nieuw concept voor W14

Mercedes heeft besloten om een nieuw concept te implementeren voor de ontwikkeling van de W14, vanwege de tegenvallende prestaties. Het Duitse team weet dat het tijd kost om een nieuw concept te implementeren, maar het is noodzakelijk om weer vooraan mee te kunnen doen. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, vertelt dat de stappen die Mercedes zet in de fabriek, met R&D en aerodynamica, veel groter zijn dan wat het team in lange tijd heeft gehad.

Nieuw perspectief

Het nieuwe perspectief dat Mercedes heeft gekregen, naar aanleiding van de lessen die zijn geleerd in de test en race in Bahrein, heeft ervoor gezorgd dat het team potentie heeft gevonden. Er was geen stap terug, integendeel, er waren meteen twee stappen vooruit. Wolff legt uit dat Mercedes zich vooral richt op de rijhoogte. Vorig jaar stonden ze te laag en dit jaar te hoog, maar nu denken ze te weten waar ze moeten zijn. Daarna volgt uiteraard de rest op het gebied van de vloer en het bodywork.

George Russell zal starten als derde in de Grand Prix van Saudi-Arabië, maar Wolff laat zich niet misleiden. Verstappen en Perez zijn namelijk nog steeds de snelsten. Als Max de kwalificatie af had kunnen maken, dan was het gat denk ik zelfs nog groter geweest. Dat hebben we in de lange runs ook gezien. Het verschil is echter dat Mercedes nu het traject heeft uitgestippeld. Het gaat dus niet meer om deze ene sessie, die ene kwalificatie of zelfs die ene race. Mercedes stormt nu op volle kracht vooruit door dingen te veranderen.

Snel weer vooraan in het veld

Mercedes heeft een nieuwe weg ingeslagen met de W14, vanwege de tegenvallende prestaties. Het team heeft een nieuw concept geïmplementeerd en weet dat dit tijd kost. Het is echter noodzakelijk om weer vooraan mee te kunnen doen. De stappen die Mercedes zet in de fabriek, met R&D en aerodynamica, zijn veel groter dan wat het team in lange tijd heeft gehad. Het nieuwe perspectief dat Mercedes heeft gekregen, heeft ervoor gezorgd dat het team potentie heeft gevonden. Het gaat niet meer om deze ene sessie, die ene kwalificatie of zelfs die ene race. Mercedes stormt nu op volle kracht vooruit door dingen te veranderen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head