Red Bull Content Pool

Nieuwe twist in Horner saga: WhatsApp-gesprekken uitgelekt


In een verrassende ontwikkeling in de Formule 1-paddock is Christian Horner opnieuw in het nieuws gekomen na het uitlekken van vermeende WhatsApp-gesprekken tussen hem en een medewerkster. Deze informatie kwam naar buiten via een anonieme e-mail, die verzonden werd naar een breed scala aan ontvangers, waaronder meer dan honderd journalisten, F1- en FIA-topfiguren en ook Jos Verstappen. Dit incident komt kort nadat Horner door Red Bull was vrijgesproken van beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, wat de zaak een nieuwe wending geeft.

Onrust in de paddock

Tijdens de tweede vrije training in Bahrein ontstond er grote onrust in het mediacentrum nadat duidelijk werd dat een anoniem e-mailadres een Google Drive-link had verspreid met honderden WhatsApp-berichten die tussen Horner en de klager over vermeend grensoverschrijdend gedrag waren uitgewisseld. De e-mail bereikte een breed publiek, waaronder journalisten wereldwijd, FIA-president Mohammed Ben Sulayem, Stefano Domenicali, maar ook alle teambazen en zelfs Jos Verstappen. Het moment van lekken, slechts 24 uur nadat Horner door Red Bull werd vrijgesproken, werpt vragen op over mogelijke motieven en de timing.

Red Bull en Horner reageren

Red Bull Racing heeft nog geen officiële reactie gegeven op het lek, noch over de inhoud of betrouwbaarheid ervan gesproken. De situatie rondom Horner lijkt een nieuwe fase in te gaan, ondanks eerdere verklaringen van Red Bull dat de klacht tegen hem ongegrond is verklaard. Christian Horner zelf heeft wel gereageerd en benadrukt dat hij geen commentaar geeft op anonieme speculaties. Hij herhaalde zijn eerdere ontkenningen en benadrukte de integriteit en grondigheid van het onafhankelijke onderzoek dat tot zijn vrijspraak heeft geleid. Horner blijft zich focussen op de start van het seizoen, ondanks de nieuwe wending in de zaak.Reacties vanuit de F1-wereld

De uitgelekte informatie heeft wederom voor geruchten gezorgd binnen de Formule 1. Eerder hadden topfiguren zoals Mercedes-teambaas Toto Wolff en McLaren CEO Zak Brown al hun bezorgdheid uitgesproken over een gebrek aan transparantie in deze zaak. Het uitblijven van een reactie van de FIA op de huidige ontwikkelingen roept vragen op over de rol van de autosportfederatie in het handhaven van ethische normen binnen de sport.