Peter Fox/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Nyck de Vries maakt zich klaar voor zijn Canadese Grand Prix debuut


De Formule 1-coureur Nyck de Vries maakt zich klaar om dit weekend zijn debuut te maken in de Canadese Grand Prix. De Vries, die dit seizoen voor het team AlphaTauri rijdt, heeft een uitdagend seizoen achter de rug, maar toont tekenen van vooruitgang.

Een zwaar begin, maar vooruitgang in zicht

De Vries heeft tot nu toe dit seizoen nog geen WK-punten weten te scoren, maar hij hoopt dit weekend in Canada daar verandering in te brengen. Ondanks het gebrek aan punten in Monaco en Barcelona, heeft de Vries tweemaal een vrijwel foutloze Grand Prix gereden.

De coureur uit Friesland prijst het harde werk van zijn team en is zeer lovend over de inspanningen van het personeel in de AlphaTauri-fabriek. Volgens de Vries beginnen de verbeteringen vruchten af te werpen en komen de punten steeds dichterbij.



Nog nooit in Montreal, maar goed voorbereid

Ondanks dat De Vries nog nooit op het circuit van Montreal heeft gereden, heeft hij zich zo goed mogelijk voorbereid met behulp van de simulator. Hij heeft vorig jaar al eens kennis gemaakt met deze ongebruikelijke baan tijdens een bezoek aan Canada.

In zijn voorbeschouwing op de race legt De Vries uit: “Het is een mix van een permanent circuit en een stratencircuit. Dit is alleen wel de eerste keer dat ik hier echt ga racen. Als je naar de kaart kijkt, lijkt het een makkelijke baan, maar het is eigenlijk best wel tricky. Waar je op andere banen nog veel dingen als uitloopstroken hebt, is Canada uniek met een eigen karakter.”

Het is duidelijk dat De Vries, ondanks de uitdagingen, zich goed heeft voorbereid en klaar is om zijn debuut te maken in de Canadese Grand Prix. We wensen hem veel succes dit weekend​.