Perez bezegelt historische 1-2 voor Red Bull in F1-kampioenschap


In de fonkelende neonlichten van Las Vegas heeft Red Bull logo Red Bull Racing geschiedenis geschreven met een historische één-twee finish in het Formule 1-coureur kampioenschap. Teambaas Christian Horner sprak vol lof over het optreden van mx Sergio Perez, die vanaf een elfde startplek een sterk podium wist te bereiken tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Dit resultaat bezegelde niet alleen zijn tweede plaats in het kampioenschap, maar markeerde ook een primeur voor Red Bull logo Red Bull: nog nooit eerder sloten ze het seizoen af met beide rijders op de eerste twee posities in het klassement.
Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Perez die het weekend in ging met een voorsprong van 32 punten op Mercedes logo Mercedes-coureur gb Lewis Hamilton, wist zijn plek vast te houden en met een race te gaan een onoverbrugbare kloof van 41 punten te creëren. Hamilton, die als zevende finishte, had de Mexicaan met zes punten moeten overtreffen om de strijd voort te zetten tot de seizoensfinale in Abu Dhabi.

Verstappens overwinning en Perez’ podiumplek hebben Red Bull logo Red Bull voorzien van hun zevende rijderstitel, maar de doorbraak van de 1-2 positie is iets nieuws. “Het is iets wat we als team nog nooit eerder hebben bereikt”, aldus Horner. “Wat kun je nog meer vragen van je coureurs dan eerste en tweede te staan in het kampioenschap?”

Perez liet zien wat hij waard was in Las Vegas: “Zijn vorm, zijn snelheid was er weer vandaag. In de laatste twee, drie races heeft hij echt zijn vorm weer gevonden.”

nl Max Verstappens fantastische race

Voor nl Max Verstappen was de race in Las Vegas ook een waar feest. De Nederlander domineerde en pakte zo zijn achttiende zege van het seizoen, waarmee Red Bull logo Red Bull het record van Mercedes logo Mercedes uit 2016 brak voor de meeste overwinningen in één seizoen. “Om een 18e overwinning voor Max te krijgen, de 20e totale overwinning voor ons… Ik dacht dat Checo briljant was vandaag voor ons. Van achter na een neuswissel in de eerste ronde, tot het leiden van de race,” zei Horner.

Het trio Horner, Verstappen en Perez straalt dit seizoen een sterke synergie uit, wat zijn vruchten afwerpt in het teamresultaat. Hoewel Perez uiteindelijk de tweede plaats in de race verloor aan mc Charles Leclerc, zorgde hij met zijn uitzonderlijke prestatie voor een solide tweede plaats in de rijderstand.

Visie op het Las Vegas circuit

De adembenemende race op het nieuwe Las Vegas Strip-circuit liet de gemoederen hoog oplopen. Horner gaf zijn mening over deze straatrace die nu al als één van de beste in de kalender wordt beschouwd. “Het is zeker daarboven met de beste,” erkende hij. “Met lange en snelle rechte stukken, grote slipstreams, grote remzones. Ik denk dat het ontwerp van het circuit daadwerkelijk geleverd heeft.”In het kort

Red Bull logo Red Bull Racing heeft een historische 1-2 positie in het Formule 1-kampioenschap veiliggesteld met nl Max Verstappen als kampioen en mx Sergio Perez als tweede. Christian Horner had niets dan lof voor beide coureurs, vooral gezien Perez’ spectaculaire inhaalrace in Las Vegas. Het seizoen 2023 wordt gevierd als een buitengewoon succesvol jaar voor Red Bull logo Red Bull, met onder andere een recordbrekend aantal overwinningen. Het nieuwe circuit van Las Vegas heeft daarnaast bewezen een ware aanwinst voor de kalender te zijn, met spanning en spektakel van begin tot eind.