Pérez ligt overhoop met sponsor, eist 58 miljoen peso’s

Kersverse Red Bull Racing-coureur Sergio ‘Checo’ Pérez ligt overhoop met het bedrijf Pemex, een van zijn voormalige sponsors. Pérez eist een bedrag van maar 58 miljoen peso’s van het Mexicaanse bedrijf – een van het lands grootste werkgevers. De reden? Pemex zou contractbreuk hebben gepleegd door de samenwerking met de Red Bull-coureur vroegtijdig op te zeggen. 

Veel sponsoren uit thuisland

Pérez maakt komend seizoen zijn debuut voor de Red Bull Racing-renstal en heeft veel van zijn voormalig sponsoren meegenomen. De Mexicaanse coureur geniet significante backing, ofwel sponsorschap, vanuit zijn eigen land. Mexicaanse sponsoren van de coureur zijn onder andere Telmex, Telcel en Claro, alle drie Mexicaanse telecommunicatie ‘giganten’. Voorheen werd Checo ook gesponsord door het Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex, maar die hebben het sponsorschap voortijdig opgezegd. Contractbreuk, stellen Perez en diens advocaat. 

Sinds 2018 in zee met elkaar

In 2018 zette Pérez zijn krabbel onder een contract met Pemex voor een periode van maar liefst zes jaar. Onlangs zegde het Mexicaanse bedrijf het contract op, wat op zijn beurt een financiële strijd ontketende. Gezien het feit dat Pemex zich niet aan de in het contract gestelde opzeggingstermijnen heeft gehouden, eist Sergio Pérez maar liefst 58 miljoen peso’s, omgerekend zo’n 2.8 miljoen dollar. 

“Vroegtijdig en te kwader trouw”

Pérez en diens advocaat beargumenteren dat het bedrijf de sponsorschap “vroegtijdig en te kwader trouw” heeft opgezegd. De zaak is al behandeld door een rechter in Mexico, die de claim van 58 miljoen peso afwees. Beide partijen zijn daarop in beroep gegaan.