Red Bull gemotiveerder dan ooit na crash Verstappen


Na een dramatisch raceweekend in Groot-Brittannië, waar Verstappen uitviel na een touché met Hamilton en Pérez geen punten scoorde, is Red Bull gemotiveerd om de voorsprong op Mercedes vast te houden. Wel erkent teambaas Christian Horner dat de Grand Prix van Hongarije geen walk in the park zal zijn. 

Controversiële crash met Hamilton

Het raceweekend begon nog zo goed op Silverstone. Tijdens de vrije trainingen hadden de Red Bulls de beste pace en tijdens de sprintkwalificatie reed Verstappen naar een soevereine pole position. Helaas ging het gru-we-lijk mis in de eerste ronde. Na een heftig gevecht met Hamilton raakte de rivalen elkaar. Hamilton had slechts lichte schade, terwijl Verstappen met 51G de bandenstapel in vloog. Ondanks een tijdstraf van 10 seconden won Hamilton de Grand Prix, waardoor hij het gat naar Verstappen enorm wist te verkleinen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Gaat goed met Verstappen

Verstappen maakte een flinke impact en was toen hij uit zijn vermorzelde RB16B zichtbaar van slag. Gelukkig gaat het inmiddels goed met de Nederlander, zo vertelt Horner. “Ik sprak hem maandagochtend weer en hij had het gevoel dat hij een paar rondes met Tyson Fury [bekende Britse zwaargewicht bokser, red.] had gevochten. Hij was gehavend en gekneusd, maar voelde zich gelukkig en was dankbaar voor het medische team, zoals wij allemaal. In echte Max-stijl probeerde hij het al uit z’n hoofd te zetten en vooruit te kijken naar Hongarije”.

Lastige race

Ook gaat Horner in op zijn verwachtingen voor de aankomende Grand Prix, de GP van Hongarije. Horner verwacht dat het een lastige race zal worden. “Hongarije zal een andere uitdaging opleveren voor de auto en het team”, zo legt de Brit uit. “We zullen allemaal volledig gemotiveerd moeten zijn om onze voorsprong in het kampioenschap te behouden. Max wil niet stilstaan bij iets van Silverstone en wil zijn daden op de baan voor zich laten spreken. Hij is vastbesloten om dit incident achter zich te laten en het gebruiken als extra motivatie voor de rest van het seizoen, net als wij.”


F1Head