Ferrari

Sainz domineert Ferrari-duel: Leclerc zoekt verbetering in kwalificatie


De seizoensstart van Formule 1 in 2024 laat een interessante dynamiek zien binnen het team van Ferrari. Carlos Sainz heeft in alle tot nu toe verreden races zijn teamgenoot, Charles Leclerc, voorbijgestreefd en steekt in een zichtbaar betere vorm. Dit scenario plaatst extra druk op Leclerc die tijdens een persconferentie aangaf dat verbetering noodzakelijk is, met een specifieke focus op zijn kwalificatieprestaties.

De strijd binnen Ferrari

Hoewel beide coureurs bij Ferrari als potentieel even sterk worden gezien, heeft Sainz duidelijk de overhand genomen in de eerste races van het seizoen 2024. Met overwinningen en consistent sterke prestaties, waaronder in Australië en Japan, is Sainz momenteel de toonaangevende Ferrari-coureur. Leclerc, die in eerdere seizoenen vaak als de primaire coureur werd gezien, vindt zichzelf nu in een positie waar hij zijn strategie en focus moet herzien, met nadrukkelijk aandacht voor de kwalificaties.

Leclerc’s zelfreflectie

Leclerc erkendeopenlijk dat Sainz sterker was in de recente races. Hij gaf toe dat hoewel hij normaal uitblinkt tijdens de kwalificaties, hij daar nu moeite heeft om een consistent goede ronde neer te zetten. “Het is een dunne lijn tussen het goed of compleet verkeerd doen in je ronde uit de pits. En daar heb ik het tot nu toe veel lastiger mee dan Carlos”, aldus Leclerc. Hij voegde eraan toe dat hij positief blijft en hard werkt om verbeteringen te zien: “Normaal is het zo dat ik mij snel verbeter als ik ergens hard aan werk, dus daar heb ik vertrouwen in.”



Leclerc kijkt naar de toekomst

Met de Chinese Grand Prix op komst, ziet Leclerc dit als een kans om zijn verbeterde aanpak in de praktijk te brengen. Hij blijft optimistisch dat de aanpassingen die hij maakt, zullen leiden tot betere resultaten, beginnend met de kwalificatie in Shanghai. Daarnaast gelooft hij dat de karakteristieken van het Shanghai International Circuit, met zijn langzamere bochten, wellicht beter passen bij de huidige setup van Ferrari dan die van Suzuka.

In de hogere rangen van het team is er een gevoel van verwachting en hoop dat beide coureurs hun prestaties zullen maximaliseren, met Sainz die al een sterke start heeft gemaakt en Leclerc die vastbesloten is zijn vorm te herpakken. Terwijl Leclerc zich voorbereidt op de komende race, blijft de vraag of deze aanpassingen genoeg zullen zijn om zijn snelle teamgenoot te evenaren of zelfs te overtreffen in de komende Grand Prix.