Schade aan Verstappen’s RB16B valt mee

Na een onverwacht dramatisch weekend in Azerbaijan is er eindelijk wat positiever nieuws voor Verstappen. De schade aan zijn bolide – de RB16B – lijkt mee te vallen, zo laat Helmut Marko weten. Marko voegt eraan toe dat de kosten van het oplappen van de Red Bull-bolide hem weinig interesseert en dat hij vooral inzit over Verstappen’s puntenverlies.

Als donderslag bij heldere hemel

Max Verstappen leek afgelopen zondag onderweg naar een comfortabele overwinning toen het he-le-maal mis ging. De Nederlander kreeg op de pit straight van het stratencircuit van Bakoe een klapband en ging met zo’n 300 km/u de barrière in. Gelukkig bleef Verstappen ongedeerd. Hetzelfde kon niet gezegd worden over zijn bolide, die volledig in de prak lag. 

Kritiek Pirelli

Naderhand kreeg bandenleverancier Pirelli het flink te verduren. Op de vraag of Red Bull het bonnetje van de crash had doorgestuurd naar Pirelli, antwoordde adviseur Helmut Marko bij Auto Motor und Sport als volgt. “Nee dat hebben we niet gedaan. Dat is in theorie ook helemaal niet mogelijk. ”

“Godzijdank valt de schade mee”

Daarnaast laat Marko weten dat de schade aan Verstappen’s auto enigszins meevalt. “Godzijdank valt de schade mee, omdat Verstappen een plek heeft geraakt waar er een bobbel op de baan zit. Dit gaf hem een grotere uitloopstrook. Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om,” zo legt de beruchte Red Bull-adviseur uit. 

 

Marko baalt namelijk van het enorme puntenverlies dat Verstappen en het team hebben geleden. “Op dat moment stonden we met Red Bull op de eerste en tweede plaats en dan zou de voorsprong van Max op Hamilton naar 15 punten zijn gestegen. We stonden er ook gewoon goed voor met Gasly en Tsunoda. Het doet gewoon pijn.”

F1Head