Verstappen na sprintkwalificatie: “Remmen stonden behoorlijk in brand”

Het scheelde weinig of Verstappen’s sprintrace was op een ramp uitgelopen. Op de startgrid werden de remmen van de Nederlander’s RB16B te warm en sloegen zelfs de vlammen uit zijn linkervoorwiel. Desondanks wist de Red Bull-coureur Lewis Hamilton te verschalken en naar een pole position te rijden. Na de kwalificatie is Verstappen nuchter over de vlammende remmen: “Dat heeft vast wel een paar mooie foto’s opgeleverd.”

“Een paar vlammen is niet zo erg”

Tijdens het rondje naar de grid zijn de coureurs allemaal bezig met het opwarmen van de banden en remmen. De remmen van Verstappen werden echter té warm als gevolg van de hitte en het feit dat het lang duurde voordat de auto’s allemaal klaar voor de start waren. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Tijdens het wachten op de lampen had Verstappen dan ook door dat het goed mis was. “Ik zag de mensen op de tribune al foto’s nemen, die hebben wel een paar mooie gemaakt, denk ik. Een paar vlammen is niet zo erg maar dit was wel iets meer dan een paar.”

Hoofdschuddende Verstappen

Op de on board beelden is dan ook te zien dat Verstappen zich druk maakt over de vlammen en nerveus zijn hoofd schudt. “Schiet alsjeblieft op, is alles wat ik dacht. Gelukkig stond iedereen op tijd op zijn plek en kon ik starten.”

Rij zelf in de Formule 1! Leid je eigen team naar de top in de populaire 'Mijn Team' carrièremodus. Laat je meeslepen door het grootste racespektakel van de planeet en race met de authentieke opstelling van twintig coureurs en tien iconische teams uit seizoen 2021. Meer informatie over F1 2021 voor PlayStation, XBox en PC

Geweldige start

Ondanks het feit dat niet alles van een leien dakje ging had Verstappen gelukkig een geweldige start. Deze zorgde er niet alleen voor dat de vlammen doofde, ook haalde de Nederlander titelrivaal Lewis Hamilton in. Wel maakte Verstappen zich nog even druk over de remmen wel in orde waren. “Bij het aanremmen van bocht drie had ik wel even iets van: als de remmen het maar doen. Gelukkig ging het allemaal goed.” 

F1Head