Red Bull Content Pool

Verstappen nadert Senna’s record met pole in Miami


Max Verstappen heeft de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Miami. Dit was de zevende keer op rij dat Verstappen de snelste was in een kwalificatie, een prestatie waarmee hij steeds dichter in de buurt komt van het record van Ayrton Senna. Senna behaalde acht opeenvolgende poles in de jaren 1988 en 1989.

In Miami zette Verstappen de snelste tijd neer, gevolgd door Charles Leclerc en Carlos Sainz. Verstappen had eerder op de dag al de sprintrace gewonnen, waarbij hij ook vanaf pole was vertrokken.

Verstappen’s succesvolle kwalificatiedag

De kwalificatie in Miami was een hectische sessie, met veel verkeer in de pitlane en diverse incidenten op de baan. Ondanks enige technische problemen met zijn koppeling, slaagde Verstappen erin om in alle drie de fasen van de kwalificatie de snelste tijd neer te zetten.

De teams en coureurs hadden te maken met onderbrekingen en gele vlaggen, veroorzaakt door incidenten zoals de bijna-crash van Alexander Albon en de teleurstellende prestatie van Aston Martin met zowel Fernando Alonso als Lance Stroll die vroegtijdig werden uitgeschakeld.



Uitslagen van de kwalificatie

Max Verstappen eindigde als eerste, met een tijd van 1:27.241. Charles Leclerc en Carlos Sainz maakten de top drie compleet. Tijdens Q2 leek de strijd om poleposition intens te worden, met aanvankelijk een voorsprong voor de Ferrari’s en McLarens. Echter, in Q3 was Verstappen ongenaakbaar en behield hij uiteindelijk de eerste positie, zij het met een klein verschil ten opzichte van zijn rivalen.

Vooruitblik op de race

Met deze poleposition is Verstappen uitstekend gepositioneerd om niet alleen de race te domineren, maar ook om dichter bij het historische record van Ayrton Senna te komen. Zijn voortdurende sterke prestaties benadrukken zijn dominantie in de sport en stellen hem in de gelegenheid om geschiedenis te schrijven in de Formule 1.