Vettel wil door bij Aston Martin

Al langere tijd zijn er vraagtekens rondom de toekomst van de carrière van Sebastian Vettel. De Duitser die met Red Bull Racing nog 4 titels wist te behalen liet vandaag wat los over een nieuw contract met Aston Martin en een mogelijke overstap naar McLaren.

Huidig seizoen

Vettel weet dit seizoen nog geen potten te breken met zijn Aston Martin bolide. Het team heeft het lastig met de nieuwe reglementen, waardoor Sebastian met een moeilijk bestuurbare auto slechts 15 punten te behalen. Vanwege deze tegenvallende resultaten wordt al langer gedacht dat Vettel na dit seizoen zal gaan stoppen. Teambaas Mike Krack heeft echter te kennen gegeven dat hij graag verder wil met de Duitser; “Ik heb een zeer goede relatie met Vettel, en om die reden hebben we geen deadline vastgezet. Hij weet dat we hem heel graag bij het team houden”.

Verder bij Aston Martin?

Tijdens de persconferentie voorafgaande aan de Franse Grand Prix krijg Vettel dan ook vragen over zijn toekomst bij Aston Martin. Hierop grapt Vettel; “Dit en volgend weekend zit ik in de auto. Uiteraard moeten we op een gegeven moment gaan praten, en dat zijn we nu dan ook aan het doen. We hebben beide de intentie om door te gaan, dus we zullen zien hoe het loopt”.

Toch een overstap naar McLaren?

Toch gaan er ook geruchten op over een mogelijke overstap naar het team van McLaren. Daniel Ricciardo weet dit seizoen geen beste indruk achter te laten, en dus klinken er signalen dat het binnenkort exit is voor de Australiër. Al zittend naast Lando Norris grapt Vettel nogmaals; “Volgens mij heeft Lando nog een contract bij het team. Uiteraard ken ik daar mensen, maar het gaat slechts om geruchten”.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

McLaren bevestigde onlangs ook een contract te hebben met Indycar kampioen Álex Palou. Echter is Palou ook nog onder contract bij Chip Ganassi, wat het een lastig verhaal maakt. Daarnaast heeft ook Indycar rijder Patricia O’Ward heeft test kilometers gemaakt in de McLaren. De vraag is dus hoe realistisch de geruchten kunnen worden voor een overstap van Vettel.

Casino Scout Nederland
F1Head