Christian Horner: “Dat was onze achilleshiel in de strijd met Mercedes”

Is 2021 hét seizoen waarin Red Bull Racing Mercedes het vuur aan de schenen kan leggen? Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt wel. Het team heeft lering getrokken uit de voorgaande seizoenen en met name uit één fout, die men bij Red Bull als dé achilleshiel ziet. 

De achilleshiel van Red Bull

Volgens Christian Horner valt en staat het komende seizoen met de ontwikkeling van de auto. Vooral vanaf het begin van het seizoen een competitieve auto hebben bleek afgelopen seizoenen een enorme uitdaging, gezien het feit dat Red Bull het maar niet voor elkaar kreeg om een auto te ontwikkeling die gewaagd was aan de Mercedes. Het doel voor 2021 is daarom duidelijk. Horner had hier het volgende over te zeggen: “Hopelijk kunnen we vanaf de start competitief zijn, want dat is de afgelopen jaren onze achilleshiel geweest, dat we niet vanaf de eerste race mee konden strijden. Hopelijk lukt dat dit jaar wel vanaf het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein.”

Veranderingen voor 2021

Voor het komende seizoen zijn de meeste reglementen gelijk gebleven. Enorme grote aanpassingen zullen daarom ook niet te zien zijn op de RB16B, zo vertelt Horner: “De regels zijn veranderd, zij het slechts een minimale, subtiele regelwijziging”. Desondanks gelooft Horner dat het aanpassen op deze ‘minimale’ regelwijzigingen belangrijk zal zijn. “Toch hebben die wijzigingen best veel effect,” legt hij aan Sky Sports uit. 

Lovend over Lewis Hamilton

Naast kritisch op Red Bull’s prestaties de afgelopen jaren is de teambaas ook erg te spreken over de prestaties van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. “Hamilton, sir Hamilton moet ik zeggen, heeft zo ontzettend veel bereikt en zeven wereldtitels is echt indrukwekkend. En hij zal met alles dat hij heeft voor die recordbrekende achtste wereldtitel willen gaan.”