Ferrari’s kansen in Jeddah: optimisme ondanks teleurstellende start in Bahrein

Hoewel de prestaties van de Ferrari SF-23 in Bahrein tegenvielen, blijft het team hoopvol voor de aankomende Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Italiaanse renstal zag Charles Leclerc uitvallen door problemen met de elektronica van de krachtbron, terwijl Carlos Sainz als vierde eindigde. Ondanks de negatieve berichten in de Italiaanse media, is er binnen het team vertrouwen in een beter resultaat in Jeddah.Focus op Saoedi-Arabische Grand Prix: Ferrari’s verbeterde motor en drag

In een recente aflevering van de F1 Nation-podcast liet Ferrari-testrijder en ambassadeur Marc Gené weten dat het team zich volledig richt op de race in Saoedi-Arabië. Hij benadrukt dat de verbeterde Ferrari-motor en drag een belangrijke rol zullen spelen op het stratencircuit van Jeddah.

“De prestaties van de auto zijn erg afhankelijk van het circuit”, aldus Gené. “Het goede nieuws is dat Ferrari dit jaar zeer snel is op de rechte stukken. Dat was al te zien in Bahrein, waar we ons moesten verdedigen tegen Aston Martin en Mercedes.”

Bandenslijtage minder problematisch in Jeddah

In Bahrein had Ferrari te kampen met bandenslijtage, maar volgens Gené zal dat in Jeddah geen grote rol spelen. Het asfalt op het stratencircuit is aanzienlijk minder ruw dan op het Bahrain International Circuit, en de focus ligt meer op de voorbanden dan op de achterbanden. Dit zal het team helpen in de strijd tegen Red Bull.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Jeddah wordt voor ons erg belangrijk”, zegt Gené. “Het is een circuit met hoge snelheid, dus ik verwacht dat onze auto daar erg sterk zal zijn.”

Zelfvertrouwen in Leclerc en Sainz: op naar de overwinning

Ondanks de problemen in Bahrein, is Gené ervan overtuigd dat Leclerc en Sainz het team naar een overwinning kunnen leiden in Jeddah.

“Leclerc had in Bahrein al op pole kunnen staan, dus ik weet zeker dat we ze kunnen verslaan”, besluit de Spanjaard.

Al met al lijkt Ferrari vol vertrouwen af te reizen naar Jeddah, met als doel een sterke prestatie neer te zetten en de teleurstellende start van het seizoen achter zich te laten.


Casino Scout Nederland
F1Head