Honda reageert op beschuldigingen van Mercedes

Onlangs maakte Mercedes verschillende insinuaties wat betreft de “plots veel snellere” Honda-krachtbron, de motor van Red Bull en AlphaTauri. De Duitse renstal noemde het verdacht dat de Japanse motor opeens veel sneller was. Honda reageert nu op de beschuldigingen. 

“Drie tienden op de rechte stukken”

Na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Frankrijk sprak Mercedes-coureur Hamilton zijn verbazing uit over de snelheid van de Red Bulls op het rechte stuk. “Opeens winnen ze drie tienden op de rechte stukken!,” zei een verbaasde Hamilton toe. Hierbij ging Hamilton wel voorbij aan het feit dat Red Bull dat weekend met veel minder vleugel reed en dus minder drag had. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Ook Toto Wolff spreekt zich uit: “dat bestaat niet”

Ook Mercedes teambaas vindt de vermogens-boost van Honda maar verdacht. “De restricties zijn duidelijk. De motor is gehomologeerd. Er zou dus dus geen verschil moeten zijn tussen de Honda-motoren wat betreft het vermogen. Je mag tijdens het seizoen geen tweede motor introduceren die plots drie tienden sneller is. Dat bestaat niet. Er kunnen zich geen wonderen voordoen,” zo zegt de Oostenrijker. 

Honda reageert

Volgens Toyoharu Tanabe, technisch directeur bij Honda, is er niets aan de hand met de Honda-motor. Het Japanse bedrijf houdt zich netjes aan alle regels en wil niets weten van de beschuldigingen. “Ik denk dat de krachtbron is geëvolueerd,” zo citeert Motorsport.
Om het seizoen met de toegestane hoeveelheid motoren af te werken is het noodzakelijk om de betrouwbaarheid te waarborgen.”

Tanabe hint naar het feit dat ze de betrouwbaarheid en kwaliteit van de motor hebben weten te verbeteren, waardoor deze verder opgeschroefd kan worden zonder risico op uitval. “Vooral de kwaliteit van alle aspecten hebben we kunnen verbeteren, denk ik.”

F1Head