Jos Verstoppen boos op Mercedes-baas Toto Wolff: “Hoeft niet meer te bellen”


Het is geen geheim dat Jos Verstappen, vader van Max Verstappen, en Mercedes-baas Toto Wolff bevriend zijn. De crash tussen zoonlief Max en Mercedes-coureur Verstappen heeft echter ook de verhoudingen tussen zijn vader en de Mercedes-teambaas op scherp gezet. 

Enorme klapper

De Grand Prix van Groot-Brittannië beloofde een spannende te worden. Verstappen en Hamilton leken tijdens de kwalificatie en de sprintrace erg aan elkaar gewaagd. De eerste helft van de eerste was dan ook één en al vuurwerk. Hamilton had de betere start en probeerde Verstappen te passeren, terwijl Verstappen verdedigde alsof zijn leven er van af hing. 

Helaas ging het he-le-maal mis bij de razendsnelle en blinde Corpse-bocht. Hamilton dook naar de binnenkant, onderstuurde licht en raakte zo Verstappen. De Nederlandse schoot met meer dan 200 km/u de bandenmuur in en hield er een flink pijnlijke nek aan over. Hamilton kreeg een tijdstraf van 10 seconden maar reed desondanks naar de overwinning. 

Jos Verstappen boos

Direct na het ongeluk maakte Jos Verstappen tegenover Ziggo SportF1 duidelijk dat hij het een belachelijke actie vond van Hamilton. Na de race voegde hij, in gesprek met F1-Insider, hier aan toe dat hij Hamilton’s uitbundige juichen na de race respectloos vond. “Je viert een overwinning niet zo uitbundig als je collega nog in het ziekenhuis ligt.”

Ook was de voormalig Formule 1-coureur allesbehalve te spreken over Mercedes-teambaas Toto Wolff – iemand waar hij normaal veel goed contact mee heeft. “We hebben al jaren goed contact. Hij belt steeds weer en is dan bij ons aan het slijmen. Ik denk dat iedereen weet waarom. Maar zondag heeft hij zich niet gemeld.”