Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Lawson over F1 ambities: “Ik wil een vast zitje”

Liam Lawson laat zien waartoe hij in staat is in de Formule 1. De 21-jarige Nieuw-Zeelander fungeert momenteel als reserverijder voor AlphaTauri en heeft de rol van vervanger voor de geblesseerde Daniel Ricciardo op zich genomen. Lawson maakt al indruk sinds zijn debuut, maar een vast zitje bij AlphaTauri lijkt vooralsnog onbereikbaar.Prestaties van Lawson in vergelijking met Tsunoda

Zijn indrukwekkende optredens zijn niet onopgemerkt gebleven. Lawson heeft zijn teamgenoot Yuki Tsunoda in elke Grand Prix verslagen sinds hij in de auto stapte. In races zoals de Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort en de Grand Prix van Italië heeft hij boven verwachting gepresteerd. Lawson behaalde zelfs het beste resultaat voor AlphaTauri dit seizoen met een negende plaats in Singapore. Toch lijkt er meer nodig te zijn om een vast zitje te bemachtigen.

Lawson en zijn ambities

“Ik wil dat zitje hebben, en die heb ik nu toch niet,” vertelt Lawson. Ondanks zijn prestaties en zijn capaciteit om punten te scoren, is Lawson niet tevreden. “Dus ik doe simpelweg mijn best elke keer dat ik in de auto stap en ik blijf dat gewoon doen voor zolang ik erin rijd.” Lawson heeft duidelijk hogere ambities en zijn frustratie over het gebrek aan een vast zitje is merkbaar.

Wat zegt Red Bull?

Christian Horner van Red Bull Racing heeft gezinspeeld op een mogelijke overstap van Lawson naar het team van Williams in 2024. Red Bull en Williams hebben een goede werkrelatie, en dit zou een kans kunnen zijn voor Lawson om zijn talent verder te bewijzen. Toch blijft de jonge coureur voorzichtig: “Ik ben een Red Bull-coureur, alle Red Bull-plekken zijn bezet en dat betekent helaas dat ik voorlopig reservecoureur ben.”

Mogelijke toekomstscenario’s

Het ziet ernaar uit dat Lawson nog wel even de reserverijder zal blijven, maar dat betekent niet dat zijn kansen in de Formule 1 daarmee verkeken zijn. Na het seizoen van 2024 zal Red Bull waarschijnlijk enkele zitjes vrij hebben. Met Daniel Ricciardo mogelijk doorschuivend naar een plek naast Max Verstappen, en de onzekere toekomst van Yuki Tsunoda en Sergio Perez, houdt Red Bull de deur op een kier voor talenten zoals Lawson.

In het kort

Liam Lawson maakt indruk als reserverijder voor AlphaTauri maar mist nog een vast zitje in de Formule 1. Ondanks sterke prestaties en het verslaan van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, is hij nog niet tevreden. Zijn toekomst is nog onzeker, maar de jonge Nieuw-Zeelander blijft ambitieus en is vastberaden om zijn plek in de Formule 1 te veroveren. Met mogelijke verschuivingen binnen het Red Bull team in de komende jaren, blijven de opties voor Lawson open. Zal hij zijn felbegeerde zitje uiteindelijk weten te bemachtigen? De tijd zal het leren.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…