Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heerst in tweede vrije training voor Grand Prix van Spanje


Max Verstappen heeft wederom zijn talent bewezen door de snelste tijd neer te zetten in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje. De coureur van Red Bull Racing hield de concurrentie op afstand, ondanks het feit dat zijn tegenstanders het gat met hem aanzienlijk hebben weten te verkleinen. In de eerste vrije training bedroeg dit gat nog zeven tienden, maar in de tweede vrije training is dit teruggelopen tot ruim anderhalf tienden​.

Verstappen beantwoordt Ferrari’s uitdaging

Ferrari probeerde Verstappen uit te dagen door op een verse set rode banden te gaan rijden. Beide Ferrari-coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz, slaagden erin om Verstappen tijdelijk te overtreffen. Verstappen, die op de medium banden had gereden, leverde echter een passend antwoord door de zachtste band onder zijn RB19 te monteren. De tweevoudig wereldkampioen klokte een tijd van 1:13.907, ruim drie tienden sneller dan de Ferrari’s, Hulkenberg en Ocon​.

Mercedes worstelt, Alonso komt dichterbij

Mercedes had een moeilijke sessie waarbij Lewis Hamilton en George Russell worstelden om snelheid te vinden. Hamilton kon niet verder komen dan de achtste plaats, terwijl Russell zesde werd. Beide Mercedes-coureurs stonden op bijna een halve seconde van Verstappen. De verrassing van de sessie was Fernando Alonso, die in zijn Aston Martin de tweede tijd neerzette, slechts anderhalf tiende achter Verstappen​.



Nyck de Vries presteert ondermaats

Nederlandse coureur Nyck de Vries had een moeilijke sessie en kwam niet verder dan de 16e plaats. Ondanks zijn lage positie, was er toch een sprankje hoop voor de Vries, aangezien hij steevast een tiende sneller was dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda in elke run​.

Verstappen domineert in long runs

In het tweede deel van de training, toen de teams overgingen van snelle runs naar long runs, bleef Verstappen domineren. Hij reed zeer constante rondetijden en sloot de training af als snelste, gevolgd door Alonso en verrassend genoeg Hulkenberg op de derde plaats. De top tien werd gecompleteerd door Pérez, Ocon, Leclerc, Sainz, Russell, Bottas en Gasly​.

Het is duidelijk dat Verstappen en Red Bull een sterke start van het weekend hebben gehad. De concurrentie zal hard moeten werken om het gat met Verstappen te dichten voor de kwalificatie en de race. De fans kunnen zich opmaken voor een spannend raceweekend!