Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen schittert op cover Time Magazine: ‘Mijn vader had een plan’


De razendsnelle Max Verstappen is uitgegroeid tot een internationale ster. Dit keer heeft de jonge Nederlandse coureur een indrukwekkende prestatie buiten de racebaan bereikt: hij pronkt op de cover van het befaamde Time Magazine. Een moment van nationale trots, want niet vaak maken Nederlanders hun opwachting op de voorzijde van dit gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift.

Een Nederlands race-icoon in Amerikaanse schijnwerpers

Verstappen, die al drie keer de wereldtitel in de Formule 1 op zijn naam schreef, is een groot sporticoon geworden en met de naderende Grand Prix van Las Vegas is zijn aanwezigheid in Amerika actueler dan ooit. Time Magazine zag de perfecte gelegenheid om de Nederlander vast te leggen, iets wat gezien zijn beperkte interviewschema bijzonder is. Dit bewijst eens te meer de groeiende populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten, mede dankzij het succes van Drive to Survive – de spraakmakende Netflix-serie die de sport en haar sterren, waaronder Verstappen, in de Amerikaanse huiskamers heeft gebracht.

Een blik achter de schermen

In het interview toont Max dat hij zich weinig aantrekt van de flitsende wereld van beroemdheden en daar vooral geen deel uit wil maken – scherp contrasterend met zijn rivaal Lewis Hamilton, die zich graag beweegt in de wereld van mode en glamour. Max is hierin recht door zee: glitter en glamour in Las Vegas staan niet op zijn verlanglijstje.



Des te opener is Verstappen wanneer hij praat over zijn vroege kartdagen, als hij onder leiding van zijn vader Jos door heel Europa reisde om te racen. Een periode waarin de jonge Verstappen nauwelijks tijd had om kind te zijn: “Mijn vader had een plan”. Het toont de vastberadenheid waarmee hij grootgebracht werd, wat soms leidde tot heftige discussies en zelfs een incident na een ongelukkige race op 14-jarige leeftijd, wat onthult hoe streng zijn vader kon zijn.

Geen spoor van verveling ondanks dominantie

De coureur zelf ziet de voorspelbaarheid van zijn overwinningen niet als een probleem en trekt een parallel met andere sportdynastieën, zoals de Chicago Bulls in de NBA. Dit perspectief geeft een inzicht in hoe Verstappen de sport en zijn huidige dominantie bekijkt: iets om te waarderen als je een echte sportfan bent.

In het kort

Max Verstappen heeft een zeldzame prestatie verricht door op de cover van Time Magazine te verschijnen, en in het bijbehorende artikel deelt hij persoonlijke anekdotes en inzichten in zijn weg naar de top en zijn visie op de sport. De erkenning die hij hiervoor krijgt vanuit de wereld van de Formule 1 en daarbuiten, bewijst maar weer dat hij een naam is geworden die onmogelijk nog te negeren is.