Mercedes ziet zichzelf als underdog voor komende Grands Prix

De epische strijd tussen Verstappen en Hamilton in Bahrein smaakt naar meer. Gelukkig lijkt het erop dat het er ook in de volgende races om zal spannen. Andrew Shovlin, hoofdengineer van Mercedes, verwacht zelfs dat Red Bull Racing de komende races sneller zal zijn dan Duitse renstal.

“Red Bull heeft een voorsprong op ons”

Volgens Shovlin mist Mercedes snelheid in de snelle bochten, iets wat juist het sterke punt is van de RB16B. “Dat is een van de vlakken waarop Red Bull momenteel een voorsprong op ons heeft,” zo legt de engineer uit. “Ik denk niet dat we goed genoeg zijn in de snelle bochten en daar heb je er genoeg van op Imola en Portimão.” 

Bahrein een van de mindere circuits

In Bahrein wist Mercedes – enigszins onverwacht – de overwinning in de wacht te slepen. Desondanks is het circuit in de woestijn een van de meer lastige circuits voor de Mercedes-bolide, zo vertelt Shovlin. “We hebben het vrij lastig. We hebben er keihard voor moeten werken om de auto in de juiste window te krijgen. Als je kijkt naar Red Bull gedurende de test en de vrije trainingen, dan werkt hun auto gewoon heel goed. Ze zagen er op geen enkel moment zwak uit. Hopelijk komen er circuits die beter bij ons passen.”

Mercedes geeft zich niet gewonnen

De overwinning in Bahrein stemt Mercedes dan ook positief. Het is immers een circuit dat ze niet ligt, evenals de circuits in Imola en Portimão. De Duitse renstal geeft zich dan ook niet gewonnen. “”We denken nog steeds dat we niet de beste auto hebben, maar we denken ook dat we nog niet alles uit het pakket hebben gehaald.” 

De komende Grands Prix bieden daarnaast een mooie kans om de auto verder te ontwikkelen, zo beargumenteerd Shovlin. “Op deze circuits zijn er elementen die ons in de juiste richting gaan brengen. We hadden het in Bahrein lastig met de achterkant en wat dat betreft zijn deze circuits iets makkelijker. Maar we zijn niet zo naïef dat we denken dat hogesnelheids bochten op deze circuits een kracht van ons zijn,” sluit Shovlin af. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *