Nederlandse Formule 1-coureurs De Vries en Verstappen delen ‘geweldige band’


Nyck de Vries, de nieuwe coureur van AlphaTauri, heeft in een recente Q&A aangegeven dat hij een “geweldige band” deelt met zijn landgenoot Max Verstappen. De twee Nederlanders, die beiden op de Formule 1-grid staan, zien elkaar als grote broers in de Formule 1-paddock.

Een band uit de karting-tijd

De Vries en Verstappen kennen elkaar al sinds hun jeugd, toen ze beiden deelnamen aan de karting-scene. Hoewel ze nooit echt tegen elkaar hebben geracet, hebben ze veel respect voor elkaar en delen ze dezelfde taal en achtergrond.

Ik voel me als de grote broer

De Vries, die in 2019 Formule 2-kampioen werd en in 2022 wereldkampioen Formule E, is ouder dan Verstappen, maar voelt zich toch als de grote broer in de paddock. Verstappen is immers al twee keer wereldkampioen geworden. De twee zullen elkaar regelmatig tegenkomen in de paddock, hoewel ze niet in hetzelfde team zitten.

Een Nederlandse primeur

De Vries neemt bij AlphaTauri het zitje van Pierre Gasly over, die op zijn beurt de overstap naar Alpine maakt. Dit betekent dat De Vries afscheid heeft genomen van de Mercedes-familie en nu deel uitmaakt van de Red Bull-familie. Dit is een Nederlandse primeur, want sinds 2006 stonden er geen twee Nederlanders op de Formule 1-grid.