McLaren

Norris erkent grote afstand tot Red Bull en Ferrari na wintertests


Lando Norris van McLaren heeft zijn gedachten gedeeld over de recente Formule 1-wintertest sessies in Bahrein, waarbij hij toegeeft dat er nog een aanzienlijk verschil is tussen zijn team en de voorlopers Red Bull Racing en Ferrari. Ondanks een algemeen gevoel van vooruitgang binnen het team, erkent Norris dat er nog veel werk aan de winkel is om de kloof met de topteams te dichten.

McLaren’s voortgang

Volgens Norris heeft McLaren tijdens de wintertest laten zien dat ze stappen in de goede richting hebben gezet met hun nieuwe auto, de MCL38. “Denk ik dat we een stap vooruit hebben gezet? Absoluut. Denk ik dat veel dingen beter zijn geworden? Ja,” verklaarde Norris. Echter, de McLaren-coureur is ook realistisch over de positie van zijn team ten opzichte van Red Bull Racing en Ferrari. Ondanks de progressie blijft de afstand tot deze teams aanzienlijk.

De dominantie van Red Bull en Ferrari

Red Bull Racing maakte indruk met hun nieuwe auto, de RB20, die bijzonder sterk leek te zijn tijdens lange runs. Dit maakt Red Bull de grote favoriet voor het nieuwe seizoen. Ferrari, daarentegen, liet een indrukwekkende snelheid zien over één ronde met hun SF-24. Het team lijkt de balans en stabiliteitsproblemen, die vorig seizoen voor hoge bandenslijtage zorgden, te hebben aangepakt.Uitdagingen tijdens de wintertest

Norris bespreekt ook de hindernissen die McLaren tegenkwam tijdens de wintertest. Het team kende enkele kleine problemen waardoor het niet mogelijk was om serieuze lange runs uit te voeren, wat van cruciaal belang is voor de voorbereidingen op het seizoen. “We hebben de afgelopen dagen hier en daar wat tegenslagen gehad. Het is geen ramp, maar je wilt altijd een perfecte dag draaien,” gaf Norris toe. Ondanks de tegenslagen blijft hij optimistisch en benadrukt dat het team veel heeft geleerd tijdens de testsessies.

Vooruit kijken

Er is nog voldoende tijd voor McLaren om verbeteringen door te voeren voordat het seizoen echt van start gaat. Norris benadrukt dat hoewel er nog veel werk te doen is, de wintertest waardevolle inzichten heeft opgeleverd die het team kan gebruiken om hun prestaties verder te verbeteren. Hoewel de achterstand op Red Bull en Ferrari er nog steeds is, is er binnen McLaren een gevoel van vooruitgang en optimisme voor het komende seizoen.