Ricciardo niet blij met social media-kanalen van de Formule 1

McLaren-coureur Daniel Ricciardo is allesbehalve blij met de social media-afdeling van de Formule 1 en de Netflix-show Drive to Survive. Naar zijn mening leggen zij te veel nadruk op heftige crashes en niet-bestaande drama. In een interview met magazine Square Mile deelt de doorgaans goedlachse coureur zijn frustratie. 

‘10 meest dramatische momenten van 2020’

In het interview wijst Ricciardo naar een video op het YouTubekanaal van de Formule 1, ‘10 meest dramatische momenten van 2020’. Toen de Australiër dat filmpje zag schrok hij. “Dacht ik echt: jullie gasten zijn f**cking idioten. Misschien dat een kind van twaalf dat tof vindt om te zien – en dat is oké, want iemand van twaalf weet niet beter – maar wij zijn geen kinderen,” zo legt Ricciardo uit. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Ricciardo zich uitspreekt tegen het te vaak in beeld brengen van crashes – of nog erger, het verheerlijken hiervan. Zo hekelde de Australische coureur de tv-regie na de heftige crash van Grosjean, een crash die de Fransman ternauwernood overleefde. De tv-regie besloot toentertijd de crash meerdere malen te herhalen op grote schermen. “We zagen die beelden continu, op elk scherm we naar keken. Een auto in tweeën, een vuurbal. Het kwam op mij over als entertainment, ik vond het echt walgelijk,” verklaarde Ricciardo toen. 

Drive to Survive

Ook is Ricciardo niet altijd blij met de populaire Netflix-serie Drive to Survive. Veel van de drama is geforceerd, zo vindt de Australiër. “Zo probeerden ze bijvoorbeeld een soort rivaliteit tussen Carlos Sainz en mijzelf te creëren, terwijl die er niet echt was.” Ricciardo waarschuwt dat dit niet te ver moet gaan en dat de serie niet moet gaan lijken op reality tv.