Photo by Clive Rose/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Rookie Lawson verrast met eerste Q3 in Formule 1

In een indrukwekkende derde race bij AlphaTauri wist de Nieuw-Zeelandse coureur Liam Lawson zich naar Q3 te rijden, een prestatie die menig rookie niet snel nalaat. Hij versloeg hiermee zijn teamgenoot Yuki Tsunoda en positioneert zich als een serieuze coureur binnen de Formule 1. Ondanks technische problemen is Lawson tevreden met zijn prestaties, maar hij gelooft stellig dat er nog meer potentieel zit in de AlphaTauri-wagen.Ricciardo’s plaatsvervanger maakt indruk

Sinds hij Daniel Ricciardo verving vanaf de Grand Prix op Zandvoort, heeft Lawson duidelijk gemaakt dat hij niet zomaar een opvullertje is. Ricciardo, die zijn hand brak, kan rustig herstellen terwijl Lawson laat zien wat hij in huis heeft. Ook in Monza en Singapore krijgt de jonge coureur nog de kans om zijn talent te tonen. Zijn eerste keer in Q3 kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix op Marina Bay.

“Het is fantastisch om in Q3 te staan, maar we hebben niet het maximale uit onze prestaties gehaald. Dat is iets waar we naar moeten kijken”, aldus Lawson.

Tsunoda worstelt, Lawson blinkt uit

Waar Tsunoda een moeizame kwalificatie kende, liet Lawson zien hoe het moet. Tsunoda werd opgehouden door Max Verstappen en eindigde zijn kwalificatie met een lock-up in bocht 14, waardoor hij in Q2 strandde. Over zijn optreden zei hij: “Het spijt me voor mijn team, het is echt jammer. Ik ben erg gefrustreerd omdat de auto veel snelheid heeft.”


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Lawson daarentegen houdt de moed erin en kijkt uit naar de race. “Ik ben blij dat ik Q3 heb gehaald, maar er is meer potentieel om hogerop te komen. Het is jammer, maar ik leer nog steeds en er komt nog meer”, vertelde hij optimistisch.

Vooruitblik op de race

“Vandaag ging het goed, maar morgen is het belangrijkst. Ik start in een goede positie op P10, maar de race is lang en dat wordt een uitdaging”, aldus Lawson. Met zijn P10-startpositie heeft hij een goede uitgangspositie voor punten, en wellicht zelfs meer. “We zullen ons richten op het maximaliseren van onze auto en het rijden van onze eigen race”, vervolgt hij.

In het kort

Liam Lawson toont met zijn prestaties in zijn derde Formule 1-race een veelbelovende toekomst. Zijn eerste keer in Q3 wijst op aanzienlijk potentieel en zet hem neer als een serieuze concurrent voor de gevestigde orde. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda moet het onderspit delven, terwijl Lawson optimistisch naar de toekomst kijkt. De race van morgen belooft veel goeds, met Lawson die start vanaf P10 en de ambitie heeft om verder omhoog te klimmen.


Piastri behaalt mooi resultaat in Singapore

Piastri behaalt mooi resultaat in Singapore

De Grand Prix van Singapore stond in het teken van verrassingen, en een van de meest opvallende was ongetwijfeld het sterke optreden van McLaren-coureur Oscar Piastri. De Australische rookie, die…