Red Bull Content Pool

Sergio Pérez dicht bij een nieuwe deal met Red Bull Racing?


Sergio Pérez kijkt optimistisch naar zijn toekomst bij Red Bull, ondanks dat zijn huidige contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Hij heeft vertrouwen in de toekomst en verwacht snel duidelijkheid over zijn toekomstige rol binnen het team. Dit liet de Mexicaan weten in een recent interview met Sky Sports.

Het huidige seizoen

De 34-jarige coureur heeft dit seizoen indrukwekkende resultaten geboekt met het Red Bull-team. Dankzij zijn uitstekende prestaties staat hij momenteel op de tweede plek in het klassement, achter zijn collega en wereldkampioen Max Verstappen. Desondanks zit Pérez in een precaire situatie, met een aflopend contract en prestatiedruk uit het vorige seizoen, waar hij ondanks een tweede plaats in het kampioenschap de grootmeester van Verstappen niet kon bijbenen.

Vooruitkijken

Los van de druk die voortvloeit uit het huidige seizoen, blijft Pérez kalm en realistisch over zijn toekomst in de Formule 1. “Ik ben er heel relaxed over. Het is mijn 14e seizoen in de F1. Wat er ook komt, ik ben erg blij met wat ik tot nu toe in de sport heb gedaan en ik geloof dat het een kwestie van tijd zal zijn voordat er wat duidelijk wordt. De rijdersmarkt is in beweging en de komende weken zal er zeker veel beweging zijn. Ik verwacht dat ik over een maand echt weet wat ik volgend jaar doe”, aldus Pérez.



De rol van Red Bull

Red Bull teambaas, Christian Horner, wilde weinig loslaten over de toekomstplannen van de coureur bij het team, maar benadrukte wel zijn waardering voor het werk dat Pérez doet. “Je ziet dat zijn zelfvertrouwen groeit. Zijn prestaties in de race waren wederom erg sterk. Hij doet precies wat van hem nodig was”, aldus Horner. Hij voegde toe: “De hele rijdersmarkt lijkt dit jaar erg vroeg te zijn. Iedereen lijkt zich te haasten en we zijn nog maar vier races in het jaar bezig. We hebben geen enorme haast en er is duidelijk veel belangstelling voor onze auto’s, zoals je zou verwachten. Checo heeft de prioriteit en het zullen nog een paar races duren voordat we aan volgend jaar gaan denken.”

Pérez, die in drie van de eerste vier races op de tweede plaats eindigde, blijft vooralsnog rustig en gefocust op zijn huidige taak bij Red Bull. Zijn laatste overwinning, tijdens de Grand Prix van Azerbaijan, ligt al een jaar achter hem, maar hij vertrouwt erop dat zijn toekomst bij Red Bull spoedig duidelijk zal worden.