Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Sleutelfiguur van Mercedes gelijk achter Hamilton aan naar Ferrari?


Lewis Hamilton heeft de autosportgemeenschap onlangs verrast met de aankondiging dat hij in 2025 overstapt van Mercedes naar Ferrari. Deze historische transfer krijgt mogelijk een vervolg nu blijkt dat Hamilton enkele sleutelfiguren van Mercedes mee zou willen nemen naar zijn nieuwe team. Onder hen bevindt zich Riccardo Musconi, momenteel Head of Trackside Performance bij Mercedes, die dicht bij een overgang naar Ferrari zou staan.

Overgang van Mercedes naar Ferrari

De overgang van Lewis Hamilton naar Ferrari wordt beschouwd als een van de meest opzienbarende transfers in de geschiedenis van de Formule 1. Naast Hamilton lijkt ook Mercedes’ technische staf interesse te hebben in een overstap naar Ferrari. Loic Serra, voormalig Performance Director bij Mercedes, heeft reeds de overstap gemaakt en staat gepland om in 2025 bij Ferrari te beginnen. Dit was voor de aankondiging van Hamilton’s transfer, wat de speculatie voedt dat meer kopstukken de overschakeling overwegen.De rol van Riccardo Musconi

Riccardo Musconi, die een cruciale rol speelt in de prestaties van Mercedes op de baan, zou nu zelf ook op het punt staan om naar Ferrari te verhuizen. Bij Mercedes was hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de auto’s tijdens raceweekends, een expertise die van onschatbare waarde zou zijn voor Ferrari, vooral met het oog op de ingrijpende reglementswijzigingen die voor 2026 op de planning staan.

Invloed op technische staf Mercedes

De mogelijke overgang van Musconi naar Ferrari markeert een interessant keerpunt binnen het technisch team van Mercedes. Toen Toto Wolff besloot om James Allison in 2023 terug te brengen als technisch directeur, ontstonden er mogelijk al scheuren binnen het team. Hoewel Hamiltons contractverlenging aanvankelijk voor rust zorgde, lijkt de dynamiek nu weer ingrijpend te veranderen.

Met de veranderingen in het Formule 1-reglement in het vooruitzicht, wordt de expertise van Musconi binnen het circuit onmiskenbaar waardevol geacht. Hoewel zijn overstap nog bevestigd moet worden, tekent deze ontwikkeling een potentieel nieuw tijdperk in voor zowel Hamilton als Ferrari. De tijd zal leren welke impact deze mogelijke verhuizing zal hebben op de samenstelling en toekomstige successen van het team uit Maranello.