Verstappen: “Mijn ambitie is om elke race te winnen”


Ondanks zijn heftige crash op Silverstone ontbreekt het Verstappen – die bezig is aan zijn beste seizoen in de F1 – niet aan zelfvertrouwen. Logischerwijze is het worden van wereldkampioen dit seizoen nog steeds zijn primaire doel, maar daar houdt de ambitie van de talentvolle Nederlander niet op. 

Klaar voor wereldkampioenschap

Inmiddels is er genoeg gesproken over de crash tussen Verstappen en Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hamilton heeft het gat van 33 punten, met wat mazzel, weten te verkleinen naar slechts 8 punten, waardoor het kampioenschap in één klap een stuk spannender is geworden. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

De strijd is daarom allesbehalve gestreden. Toch doet de extra spanning weinig met Verstappen, zo vertelt hij zelf tegenover de BBC. “Het maakt niet uit of ik er klaar voor ben of niet. Ik weet waar ik me op moet focussen. Als je dan meer beroemd wordt of whatever, dat maakt niet uit. Ik moet in het weekend presteren en dan ga ik daarna terug naar huis en breng ik tijd door met familie en vrienden zie je me niet zo veel.”

Totale dominantie

Natuurlijk zijn wij als Formule 1-fans dol op spannende races en kampioenschappen. Van Verstappen hoeft dat niet per sé, al die spanning. De Nederlander ziet liever dat hij samen met Red Bull de komende jaren de Formule 1 domineert, vergelijkbaar met hoe Mercedes dat de afgelopen jaren heeft gedaan. Wel erkent de Nederlander dat dit niet alleen van hem afhangt. 

“Mijn ambitie is om elke race te winnen, elk weekend op pole-position te staan en twintig wereldkampioenschappen te pakken, maar dat is onrealistisch,” erkent de Nederlander. “Je hebt geluk nodig in je leven en een zeer dominante auto en het is niet altijd zo dat één team zo lang dominant is. Ik probeer dit jaar mijn n best te doen en dan zullen we zien wat er volgend jaar gebeurt,” sluit Verstappen af. 


F1Head