Photo by Clive Mason/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen verwacht geen problemen in Japan

Het was even wennen voor de Formule 1-kijkers: Max Verstappen, die dit seizoen bijna alle races op zijn naam schreef, eindigde in Singapore niet op het podium. Maar als we de Nederlander mogen geloven, was dit slechts een eenmalige misstap.Waar ging het mis?

Verstappen en zijn team hadden al een half jaar geleden, op basis van simulaties, ingeschat dat Singapore een uitdaging zou worden. “We hebben grote fouten gemaakt met de setup van de auto,” gaf Verstappen toe tegenover de NOS. “Zelfs met een goede afstelling zou het voor ons een veel moeilijker weekend zijn geworden dan gebruikelijk.”

De beperkingen van simulatie

Deze misstap in Singapore toont aan dat zelfs de meest geavanceerde simulaties geen garantie bieden voor succes. “Een simulator is goed en accuraat tot een bepaald punt, maar een circuit is in werkelijkheid altijd net iets anders,” legt Verstappen uit. “Je weet nooit exact hoe de grip is en hoe de omstandigheden lokaal zijn, zeker op stratencircuits.”

Geheimzinnig over de RB19

Red Bull Racing en Verstappen zijn terughoudend als het gaat om de details van de problemen in Singapore. Logisch, want elke onthulling over de achilleshiel van de RB19 is waardevolle informatie voor de concurrentie. “We hebben best veel ideeën hoe we de problemen kunnen oplossen. Er is veel geleerd, maar dat kunnen we pas volgend seizoen laten zien,” zegt Verstappen, verwijzend naar de RB20 waarmee hij in 2024 zijn vierde wereldtitel op rij wil veroveren.

Vooruitblik op Japan

Dit weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma, op het circuit van Suzuka. Verstappen is optimistisch: “Deze auto is goed genoeg om de rest van het jaar iedereen overal te verslaan, ook als ze nog met updates komen.” Hij voegt eraan toe dat het circuit in Japan Red Bull Racing goed zou moeten liggen en dat ze zelfs hun wereldtitel als constructeur kunnen prolongeren.

In het kort

Max Verstappen ziet de misstap in Singapore als een eenmalige gebeurtenis en kijkt vol vertrouwen uit naar de Grand Prix van Japan. Volgens de Nederlandse coureur zijn de problemen in Singapore vooral te wijten aan de setup en de beperkingen van simulaties. Voor de toekomst belooft hij verbeteringen, maar die zijn pas zichtbaar in het volgende seizoen met de RB20. Voor nu ligt de focus op Japan, waar Verstappen en zijn team hoge verwachtingen hebben. Het belooft een spannend weekend te worden in de Formule 1.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…