Verstappen wint Hongaarse GP vanaf 10e startplek

Een podiumplek, dat leek het doel van Max Verstappen vandaag. De Nederlander startte immers vanaf de 10e plek als gevolg van problemen in de kwalificatie. Tijdens de race bleek al echter snel dat er mogelijk meer in zat: Verstappen haalde de ene na de andere concurrent en reed uiteindelijk op dominante wijze naar de overwinning. 

Technische malheur

Red Bull leek de beste kaarten te hebben voorafgaand aan het raceweekend. Tijdens de kwalificatie liep het echter helemaal mis. Eerst liep Sergio Pérez de laatste kwalificatieronde mis en vervolgens had Verstappen tijdens Q3 het aan de stok met zijn krachtbron. Het resultaat: de Red Bulls moesten noodgedwongen starten vanaf de 11e (Perez) en 10e (Verstappen) plek. Een akelige startpositie, helemaal omdat inhalen op de Hungaroring verre van makkelijk is.

Actie na actie

De verwachting was dan ook dat Verstappen zich misschien naar het podium zou weten te knokken. Bij de start zag het er echter even slecht uit voor de Nederlander: teamgenoot Pérez wist hem te passeren. Diezelfde ronde wist Verstappen gelukkig zijn plekje terug te veroveren, waarop de jacht op Fernando Alonso en de anderen voor hem was geopend.

Wat volgde was actie na actie. Eerst verschalkte de huidig leider in het coureurskampioenschap tweevoudig wereldkampioen Alonso en enkele ronden later jeugdrivaal Esteban Ocon. Via een undercut passeerde Verstappen vervolgens Lewis Hamilton en werd een podiumplek plots een stuk reëler.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Spin

Na zijn pitstop had Verstappen de smaak te pakken. De Nederlander maakte snel korte metten met Charles Leclerc en leek vrij makkelijk weg te rijden van de Monegask. Even leek het helemaal mis te gaan: Verstappen raakte de controle over zijn bolide kwijt en spinde. Hij maakte er echter eenvoudig een keurige pirouette van, al moest hij Leclerc wel weer langs laten. Binnen enkele ronden had de huidig wereldkampioen Leclerc gelukkig weer ingehaald en vanaf daar reed hij naar een soevereine overwinning.

Onverwacht

Op de vraag of hij zelf had verwacht mee te kunnen om de overwinning antwoord Verstappen duidelijk. “Nee, eigenlijk niet”, zo citeert Motorsport.com de Limburger. “k hoopte vanochtend vooral in de buurt van het podium te komen. Maar dit is ongelooflijk. Het was erg lastig in deze omstandigheden, maar we zijn rustig gebleven en hebben het strategisch erg goed gedaan. We zijn steeds op het goede moment naar binnen gekomen en de out-laps waren ook goed. Zelfs met een spin van 360 graden heb ik de race nog gewonnen.”

Humor

Natuurlijk werd er ook gevraagd naar de spin, waar Verstappen zelf inmiddels wel de humor van inzag. “Die spin was gewoon om de achterbanden om te warmen. Nee, k worstelde een beetje met de koppeling en met het schakelen. We moesten enkele dingen omzetten om de koppeling niet op te branden. Dat heeft ons iets aan performance gekost en ik denk dat het bij die spin ook een rol speelde. Maar gelukkig kon ik een 360 graden-spin doen en verloor ik maar één plek.

Gerust de zomerstop in

Met zijn overwinning loopt de Nederlander nóg verder uit op Leclerc. Het gat bedraagt inmiddels maar liefst 80 punten — een haast onoverbrugbaar ogend verschil. Verstappen gaat daarom met gerust de zomerstop in. “Dat wordt met de caravan op pad om te kamperen, dat is namelijk wat Nederlanders doen”, sluit de Limburger met een knipoog af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Casino Scout Nederland
F1Head