Williams is onzeker over toekomst George Russell

Er heerst onzekerheid binnen de Williams Racing renstal over de jonge coureur George Russell. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de Mercedes-junior komend seizoen Valtteri Bottas zal vervangen. Williams-baas Jost Capito hoopt echter dat de jonge Brit nog een jaartje bij zijn renstal blijft. 

Toto Wolff: “Het is als een huwelijk” 

De geruchtenmolen draait weer eens op volle toeren. George Russell zou veel kans hebben om Valtteri bottas zitje bij Mercedes over te nemen. Tenminste, als we media mogen geloven. Maar wat zegt de Duitse renstal zelf?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Tegenover de Duitse krant Bild Zeitung vertelt teambaas Toto Wolff dat het nog in het midden ligt. “Het is als een huwelijk. Zolang je getrouwd bent, concentreer je je op dat huwelijk en op niets anders. Het is daarom onze taak om Valtteri zo snel mogelijk te laten rijden. Als we tot de conclusie komen dat we ons volgend jaar anders gaan positioneren, dan spreek ik eerst met Valtteri. Maar die discussie heeft niet plaatsgevonden.”

Contract Russel loopt af

Zekerheid is dus ver te zoeken. Toch lijkt dit hét ideale moment te zijn voor Russel om de felbegeerde overstap te maken naar Mercedes. Zijn driejarige contract bij Williams loopt immers dit jaar, wat betekent dat hij vanaf het eind van het seizoen een free agent is. 

Capilo heeft echter goede hoop dat de jonge Brit nog even zal blijven. “Ik denk dat hij het op dit moment leuk vindt om bij Williams te rijden. Hij werkt graag met ons samen en ziet dat het team vooruitgang boekt. Hij ziet de veranderingen die we maken, de benadering die we hebben, en hij is zeer ondersteunend en positief,” legt de Williams-baas uit. 

“Het zou dwaas zijn om niet te doen”

Toch blijft de Williams-baas ook optimistisch. Mocht Mercedes Russell een zitje bieden, dan snapt hij het als Russell de overstap maakt. “Als hij de kans krijgt om in een Mercedes te stappen, zou het dwaas zijn om dat niet te doen. Maar als hij dat niet doet, denk ik dat hij heel blij zou zijn om bij ons te blijven. Dit is alles waar we voor kunnen werken en waar wij op hopen.”

F1Head