Bottas is klaar met politieke spelletjes: “Iedereen probeert je te naaien”

Als gevolg van een tamelijk gênante spin in de pitstraat krijgt Mercedes-coureur Valtteri Bottas een gridstraf van drie plaatsen. Een onverwachte zware straf, zo stelt de Fin. Volgens hem laat de straf, die ook bestaat uit twee strafpunten op zijn superlicentie, zien dat iedereen in de Formule 1 elkaar “probeert te naaien.”

McLaren klaagt bij de FIA

Het begon allemaal tijdens de tweede vrije training, afgelopen vrijdagmiddag. Bottas reed op verse banden zijn pitbox uit, waarop hij al snel de controle over zijn Mercedes verloor. Hierdoor spinde hij voor de garage van McLaren en kwam hij achterstevoren te staan. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

De monteurs van McLaren hielpen de Fin snel op weg, maar dat weerhield het Britse team er niet van om een klacht in te dienen bij de FIA. Direct na het incident nam het team contact op met Michael Masi, de FIA-race directeur: “Michael [Masi], dit is absoluut belachelijk. Hij had onze jongens van de pitmuur kunnen raken en uitschakelen.”

Freak accident

Naderhand verklaarde Bottas dat de spin een freak accident was en dat hij niet verwachtte een straf te krijgen voor het incident. Het kwam voor de Fin dan ook als donderslag bij heldere hemel toen de FIA-stewards hem toch een straf gaven – een gridstraf van drie plaatsen én twee strafpunten op zijn superlicentie. 

“Iedereen probeert je altijd te naaien in deze sport”

Na een redelijk succesvolle kwalificatie – Bottas kwalificeerde op P2 (en start dus vanaf P5) én voor zijn teamgenoot Hamilton – beklaagde de Fin zich voor de camera’s. “Mijn persoonlijke mening is dat het nogal een harde straf is. Ik had nooit gedacht dat er een straf zou volgen voor dit kleine incident. Maar zo werkt het in de F1. Als andere teams een kans zien dan klagen ze meteen over iets dat gevaarlijk is in de hoop dat je een straf krijgt. Dat is hoe het gaat. Iedereen probeert je altijd te naaien in deze sport,” sluit de Fin ferm af. 

F1Head