Hamilton na teleurstellend resultaat in Oostenrijk: “Red Bull heeft een hele goede, buigende achtervleugel”

De door Verstappen en Red Bull gedomineerde Grand Prix van Stiermarken was een flinke domper voor titel rivaal Lewis Hamilton. Na de race schrijft de Britse zevenvoudig wereldkampioen Verstappens overwinning aan aan Red Bulls “hele goede, buigende achtervleugel.”

Meer race pace

Daar waar Verstappen de Grand Prix van Frankrijk met een superieure strategie won, was zijn dominante overwinning van de GP van Stiermarken vooral te danken aan zijn race pace. Hamilton moest in Verstappen zijn meerdere erkennen en constateerde naderhand dat Verstappen simpelweg sneller was vandaag. “Ze [Red Bull] waren razendsnel vandaag. Ik heb alles gegeven en heb maximaal gepusht maar ik had helaas geen antwoord op hun rondetijden,” vertelt Hamilton na de race. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“We konden misschien met wat minder vleugel rijden dit weekend, maar dan waren we in de bochten langzamer geweest en zouden de banden sneller zijn gesleten,” zo citeert RacingNews365. 

Flexibele achtervleugel

Volgens Hamilton is het verschil in pace tussen de Red Bull en Mercedes te verklaren door de achtervleugel van de RB16B. “Red Bull heeft echt een goede, buigende vleugel die ze het merendeel van het jaar [het 2021-seizoen] hebben gehad. Ik denk dat ze ook al een hele tijd aan deze ontwikkeling hebben gewerkt, maar wij niet,” verklaart de zevenvoudig wereldkampioen. 

Het is opmerkelijk te noemen dat de achtervleugel ook na de Grand Prix van vandaag het onderwerp van gesprek is. Vanaf de GP van Frankrijk heeft de FIA namelijk strengere regels wat betreft flexibele achtervleugels doorgevoerd, die het ‘probleem’ van dergelijke vleugels had moeten verhelpen.

Of Hamilton’s uitspraken ertoe zullen leiden dat de FIA nóg strengere regels door gaat voeren is nog maar de vraag…. 

F1Head