Helmut Marko denkt dat Red Bull nóg dominanter zal zijn komend weekend

Red Bull coureur Max Verstappen was tijdens de Grand Prix van Stiermarken heer en meester. De Nederlander reed zonder enige serieuze tegenstand van titelrivaal Hamilton naar de overwinning. Dat voorspelt veel goeds voor de aankomende Grand Prix, die eveneens op de Red Bull Ring in Oostenrijk wordt verreden. Red Bull adviseur Helmut Marko waarschuwt Mercedes daarom alvast. 

Veel invloed binnen Red Bull Racing

Maar eerst: wie is Helmut Marko ook al weer? Helmut Marko is een speciale adviseur bij de Oostenrijkse renstal en heeft een flinke vinger in de pap. Zo is hij degene die doorgaans de knoop doorhakt over welke coureurs er worden aangetrokken en welke er de laan uit worden gestuurd. Marko was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor Verstappen’s overstap van Toro Rosso naar Red Bull maar ook voor de demotie van zowel Gasly als Albon.  

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Leren van fouten van BMW

Volgens Marko kan Red Bull veel leen van de fouten die de BMW renstal maakte in het seizoen van 2008. Marko gelooft dat het doorontwikkelen van de auto gedurende het seizoen vitaal is. Andere teams, zo ook BMW toentertijd, hielden er een andere filosofie op na. “Kubica had een reële kans om het kampioenschap te winnen, maar in het businessplan stond dat je in een vroeg stadium overstapt naar het volgende seizoen,” zo legt Marko uit.

Vooruitblik naar GP van Oostenrijk: “Minstens zo dominant als zondag”

Ook kijkt Marko samen met de Oostenrijkse TV-zender ServusTV vooruit naar de aankomende Grand Prix van Oostenrijk. “De bana en de auto’s zijn nagenoeg hetzelfde, maar de banden veranderen naar zachtere banden. Ik vermoed dat die band alleen nog maar beter bij onze auto past. Ik denk dat we met die nog zachtere band minstens zo dominant kunnen zijn als zondag.”

F1Head