Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Spanje 2022

Aankomend weekend is het tijd voor de Spaanse Grand Prix. Wat kunnen we verwachten en hoe laat beginnen de vrije training, kwalificatie en Grand Prix dit weekend?

Circuit de Catalunya

Het circuit dit weekend is het Circuit de Catalunya in Montmeló, Catalonia in Spanje. Het circuit wordt al jaren gebruikt voor de testweken aan het begin van het seizoen. De teams en coureurs kennen het circuit dus tot in den treuren. Het circuit is een perfecte afwisseling van rechte stukken, langzame en sneller bochten, dus het team wat het hele pakket op orde heeft zal hier gaan winnen.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Spaanse Grand Prix vorig jaar

Vorig jaar was de Spaanse Grand Prix eigenlijk hetzelfde als de jaren ervoor. Lewis Hamilton plaatste zijn Mercedes voor de Red Bull van Max Verstappen, al was het slechts nip met 3 honderdste van een seconde. Valtterri Bottas complimenteerde de top 3, al moest hij een tiende afgeven op de tijd van zijn teamgenoot. De race zelf veranderde weinig aan de startopstelling. Hamilton werd eerste, Max 2de en Bottas 3de. Toch benieuwd? Dan kun je hier de Grand Prix van Spanje 2021 terugkijken.

Wat kunnen we verwachten in 2022?

Mercedes is lang niet zo oppermachtig als de afgelopen jaren in het seizoen 2022. De kans dat Mercedes dus 2 man op het podium zal krijgen is zeer klein. Echter zijn er berichten dat Mercedes deze race een update meebrengt die het porpoising probleem zou moeten oplossen.

Een grotere kans ligt er, net als voorgaande races, voor de teams Ferrari en Red Bull. Beide teams nemen updates mee naar het weekend. Echter zou het  voor Ferrari om een significante update gaan. Zal het Italiaanse team terugslaan dit weekend?

Leuke toevoeging is dat Nyck de Vries dit weekend zijn F1 debuut zal gaan maken bij het team van Williams. De Vries zal de eerste vrije training plaatsnemen in de auto van Albon. Vorige week melde wij al dat Nyck een grote kans maakt op het stoelte van Latifi.

Hoe laat begint de Spaanse Grand Prix 2022?

Het weekend gaat vrijdag van start met de eerste vrije training om 14:00. Later op de dag kun je om 17:00 de 2de vrije training bekijken. Op zaterdag is de 3de vrije training om 13:00 en de kwalificatie om 16:00. Op zondag gaan de 5 rode lichten  uit om 15:00. Bekijk ook onze complete Formule 1 agenda.

 

Casino Scout Nederland
F1Head