Lewis Hamilton: “Ik had mijn woorden beter kunnen kiezen”

De Britse zevenvoudig wereldkampioen, Lewis Hamilton, heeft na de Grand Prix van Bahrein toegegeven dat hij zich minder kritisch had moeten uitlaten over zijn team, Mercedes. Tijdens een persconferentie in Saoedi-Arabië erkende hij dat zijn woorden na de race anders hadden gekund. Hamilton benadrukte dat hij het soms oneens is met bepaalde teamleden, maar dat er niet te veel moet worden gezocht achter zijn frustraties.De situatie bij Mercedes: familie en uitdagingen

Hamilton beschouwt Mercedes als zijn familie en heeft geen plannen om te vertrekken. Hij is van mening dat het team af en toe een schop onder de kont nodig heeft, zeker gezien het grote gat met Red Bull. Mercedes behaalde in Bahrein slechts de vijfde en zevende plaats, en volgens Hamilton komt dit voornamelijk door de prestaties van de auto in de bochten.

Red Bull: een sterke concurrent

De Britse coureur merkte op dat de Red Bull-bolide vooral bij het uitkomen van de bochten veel sneller is en dat ze tijdens de race niet eens voluit hoefden te gaan. Zelfs in die situatie waren ze anderhalve seconde per ronde sneller dan Mercedes.

Na de race verstuurde Mercedes een open brief aan de fans om de situatie uit te leggen. Hamilton gaf toe dat hij deze brief niet had gelezen en niet wist waarom het team de brief had verstuurd.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Eerste indrukken van de W14

Hamilton had meteen door dat er iets niet goed was bij Mercedes toen hij de auto voor het eerst zag. Hij vond de auto er heel anders uitzien dan de bolides van de concurrentie. Hoewel hij het leuk vond dat Mercedes weer een zwarte kleurstelling had, maakt het hem niets uit als de concurrentie veel sneller blijkt te zijn.

Na zijn eerste kilometers in de W14 besloot Hamilton zijn doelen bij te stellen. Hij is nog steeds gemotiveerd, maar realiseert zich dat hij dit seizoen waarschijnlijk niet om de titel zal vechten. Zijn focus ligt nu vooral op het verbeteren van het team.

Hamiltons hoop voor de toekomst

De Britse coureur hoopt het tij nog te kunnen keren, al is het misschien te laat voor de titel. Hij kijkt uit naar het moment dat ze het gat met Red Bull kunnen dichten en indruk kunnen maken later in het seizoen. Hamilton bevestigde dat Mercedes bezig is met het wijzigen van de koers voor de auto.

Dit weekend keert Hamilton terug naar het circuit in Jeddah, waar hij in 2021 zijn laatste overwinning behaalde. Ondanks de problemen bij Mercedes is de ervaren coureur vastbesloten dat dit niet zijn laatste zege was: “Ik ga weer winnen. Het kost alleen tijd.”


Casino Scout Nederland
F1Head