Mercedes over Verstappen: “Hij is nu een volwassen coureur”

De Duitse renstal Mercedes vreest dat het kampioenschap winnen een stuk uitdagender zal worden dan voorgaande jaren. Volgens Andrew Shovlin, de zogenaamde Trackside Engineering Director bij Mercedes, ligt dit deels aan de groei die de Red Bull-coureur Max Verstappen heeft doorgemaakt. 

“Max is een zeer slimme coureur”

Ondanks het feit dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton de eerste race van het 2021-seizoen op zijn naam schreef, denkt Mercedes dat het kampioenschap winnen een enorme uitdaging zal zijn. Tijdens de Grand Prix van Bahrein wist Max Verstappen het Hamilton erg lastig te maken. Dit is te danken aan zowel de volwassenheid van Verstappen als de razendsnelle RB16B-bolide, vertelt Andrew Shovlin tegenover RacingNews365. 

“Er bestaat geen twijfel over dat Red Bull het heel goed doet. Ze hebben een scherp, goed gefocust team dat weinig fouten maakt. En Max is nu overduidelijk een zeer volwassen, zeer slimme coureur en hij is om moeilijk om tegen te rijden,” begint de invloedrijke Shovlin. “Red Bull ontwikkelt zich goed, ze hebben ieder seizoen laten zien dat ze de capaciteit in huis hebben om de auto beter te laten presteren.”

“Het gaat erom spannen” 

Deze twee factoren samen maken dat het kampioenschap geen ‘walk in the park’ wordt, meent Shevlin. Natuurlijk houdt de Trackside Engineering Director van Mercedes een slag om de arm. Het seizoen is immers pas één Grand Prix jong en voorgaande seizoenen hebben laten zien dat de ontwikkeling van de auto gedurende het seizoen enorm belangrijk is. “Dus ongeacht het beginpunt, dit wordt geen makkelijk kampioenschap. Het gaat erom spannen. We zullen niet opgeven en zij zullen je hetzelfde vertellen,” sluit Shovlin af.